Kunst & cultuur

Corso Sint Jansklooster

Het corso van Sint Jansklooster vindt dit jaar plaats op vrijdag 19 augustus, zowel 's middags als 's avonds. Op zaterdag 20 augustus vindt het corsofestival plaats, waar de corsowagens (met figuratie) nog eens rustig bekeken kunnen worden, en er allerlei andere activiteiten worden georganiseerd.

'Oog in oog met de dahliareuzen?!'

Wat allemaal begon met een optocht met boerenwagens, is inmiddels uitgegroeid tot het grootste verlichte corso van Nederland. Het corso startte, zoals vele corso's ter gelegenheid van de verjaardag van koningin Wilhelmina, als een allegorische optocht met boerenwagens en verklede personen. In 1968 waaide het gebruik van bloemen (dahlia's) als idee over vanuit het corso van Lichtenvoorde, en ontwikkelde het evenement zich stilaan van allegorische optocht naar een bloemencorso. Vandaag de dag neemt er nog slechts één allegorische wagen deel aan de optocht.

Het kwaliteitsniveau van de wagens blijft nog steeds groeien; door het toevoegen van figuratie en theater op de wagens, in combinatie met meer en meer gebruik van toneelspel, geluid, muziek, beweging, rook etc., is het evenement inmiddels uitgegroeid tot een geweldig spektakel, wat jaarlijks door tienduizenden mensen wordt bezocht.

Het corso van Sint Jansklooster, gelegen in de Kop van Overijssel in de nabijheid van Giethoorn, is een sociaal fenomeen waarbij het hele dorp betrokken is; dit gegeven maakt het corso van Sint Jansklooster uniek in haar soort, en daar zijn de inwoners maar wat trots op!

Meer informatie: https://www.corsoklooster.nl/

Koop je kaartje: https://corsoklooster.ticket4event.nl/

Wanneer

-
-

Prijzen

Kinderen t/m 3 jaar gratis
Tribunekaarten zijn los bij te bestellen
Combikaarten om het corso zowel 's middags als 's avonds te bezoeken, zijn ook te bestellen
Toegang tot het corsofestival op zaterdag kost € 6,00 p.p. (vanaf 13 jaar)