Rondleiding

Open Monumentendag op Landgoed Twickel 2022 met als thema duurzaamheid.

Ook dit jaar doet landgoed Twickel mee aan Open Monumentendagen. Op zaterdag 10 september kan het publiek plekken bezoeken die normaal niet vrij toegankelijk zijn, zoals Park de Breeriet en de stallen en het koetshuis.

De Breeriet is een 28 hectare groot landschapspark, in de 19e eeuw ontworpen door de landschapsarchitecten Zocher en Petzold. Dit waterrijke park, verscholen in het bos, is al sinds 1895 een natuurreservaat en fungeert thans als rustgebied voor het wild. De Breeriet is daarom alleen op afspraak onder begeleiding van een gids te bezichtigen. En eenmaal per jaar, op Open Monumentendag, gaat de toegangspoort aan het Bornsevoetpad van het slot en kan het publiek zaterdag 10 september van 10:00 tot 16:00 uur een mooie wandeling maken door de Breeriet.

Daarnaast is op deze dag het voorplein van kasteel Twickel van 10:00 uur tot 16:00 uur toegankelijk om een kijkje te nemen in de paardenstallen en het koetshuis. De collectie historische rijtuigen is te bezichtigen en de vrijwilligers die deze collectie verzorgen zijn aanwezig om toelichting te geven. Tevens worden paarden aangespannen en rijden zij uit waardoor een levendig beeld ontstaat.

Wanneer

-

Prijzen

Entreeprijs
gratis