Neo Klassiek Gitarist en Componist Robin Scherpen vult de Grote Zaal van Hedon

'For The Unseen Chapter III'

Op Zondag 4 september staat Neo Klassiek componist en gitarist Robin Scherpen in de grote zaal van Hedon.
Robin werkte jarenlang samen met Herman van Veen als zijn vaste gitarist. Voor zijn nieuwste werk heeft Scherpen zich laten inspireren door de stroming van componisten als Hania Rani, Olafur Arnalds, Yann Tiersen en Nils Frahm.

Op Zondag 4 september staat Neo Klassiek Componist en Gitarist Robin Scherpen met zijn show ‘For The Unseen in de Grote Zaal van Poppodium Hedon. Robin werkte jarenlang samen met Herman van Veen als zijn vaste gitarist. ↵ Voor zijn nieuwste werk heeft Scherpen zich laten inspireren door de stroming van componisten als Hania Rani, Olafur Arnalds, Yann Tiersen en Nils Frahm. De kaartverkoop voor deze show in een unieke setting is van start gegaan via https://stadsfestival.nl/event/robin-scherpen-2/

De fundering van zijn eerste soloalbum ‘For The Unseen’ schreef Robin in een periode van zeven weken waarin hij geen licht kon verdragen omdat zijn ogen moesten herstellen van oogoperaties. In de loop van zijn studie aan het conservatorium merkte Scherpen dat hij door een oogaandoening niet meer in staat was de partituren te lezen. Deze tegenslag bracht hem onverwacht iets moois: hij leerde componeren op intuïtie. “Mijn slechte ogen hebben me geleerd hoe essentieel het is om volledige vrijheid te voelen als je in een creatief proces zit.” Die vrijheid ervoer Scherpen pas echt toen hij merkte dat de meest zuivere muziek tot hem kwam op onbewuste momenten.

Ook nu vertrouwde de klassiek gitarist weer volledig op zijn intuïtie. De donkere tijd bleek geen beperking maar juist een bevrijding. “De muziek kwam in haar puurste vorm naar buiten.” ↵ Die pure vorm wil Scherpen ook aan het publiek overbrengen in zijn live performance. In samenwerking met LichtDesigner Michiel Knoop creëert Scherpen een ambiance zonder visuele ruis waarbij je mee wordt genomen in een muzikale droomwereld en waarin je beseft dat de kracht van verbeelding veel verder reikt dan je zou vermoeden.

Video Impressie https://youtu.be/u1RUztKj8I4 Video Single https://youtu.be/iAiUd7Cairw

Wanneer

Prijzen

Entreeprijs
€ 12,50