Kinderen

Bouwspeurtocht door binnenstad van Enschede

Om kennis te maken met de stad Enschede en de bouw is er deze zomer voor kinderen een gratis bouwspeurtocht door de binnenstad uitgezet. Want Enschede is volop in ontwikkeling!

Bekijk video

Met deze speciale bouwspeurtocht voor kinderen worden ze meegenomen langs meerdere bouwlocaties in de binnenstad. Op deze manier leren ze over wat er allemaal in de stad gebeurt en leren ze leuke weetjes. Enschede is namelijk innovatief en creatief. Zo zijn de Wadi’s in Enschede bedacht en heeft Enschede de grootste ondergrondse parkeergarage van Nederland.

De adviesleeftijd voor de speurtocht is 6 t/m 12 jaar, maar met wat hulp kunnen jongere kinderen ook meedoen. Op de route van de speurtocht sluiten ook verschillende Enschedese ondernemers aan. Zo kunnen kinderen een ijsje bouwen bij Van der Poel, bouwend spelen bij Intertoys, schaften bij Stoet en op het einde van de route ontvangen ze een unieke Enschede kijkdoos bij Concordia. Concordia is geopend op dinsdag, woensdag en vrijdag 10.00 – 18.00 uur, donderdag van 10.00 – 21.00 uur, zaterdag van 10.00 – 17.00 uur en zondag van 12.00 – 17.00 uur.

Bouwhesje aan en op pad

Alle deelnemende kinderen krijgen een echt oranje bouwhesje aan en gaan op pad! Langs de bouwroute verzamelen ze de antwoorden bij de verschillende bouwplaatsen in de stad. Aan het eind van de route leveren kinderen hun antwoorden in en ontvangen ze een leuke Enschede kijkdoosplaat. De route is 2,8 km lang.

Wij bouwen de Toekomst

Het idee voor de bouwroute is ontstaan naar aanleiding van het evenement ‘Wij Bouwen de Toekomst’ over bouwen op Vliegveld Twenthe (16 juli t/m 21 augustus). Dit pop-up themapark heeft als doel om jeugd meer te leren en enthousiast te maken over de bouw in alle vormen en constructies.

Wanneer

18 jul - 4 sep 2022
  • dagelijks

Prijzen

Entreeprijs
gratis