Filmhuis Denekamp: "Un Monde"

Nora van zeven en haar oudere broertje Abel gaan voor het eerst naar de basisschool. Nora is vooral bezig met het vinden van haar eigen plekje in het tumult van de school,maar als ze ontdekt dat Abel wordt gepest door een stel grotere jongens, schiet ze hem meteen te hulp.

Ze wil dat hij tegen iemand zegt dat hij gepest wordt, maar Abel is bang voor repercussies. Zo komt Nora terecht in een loyaliteitsconflict tussen de wereld van de kinderen en die van de volwassenen. Ondertussen loopt de situatie alleen maar verder uit de hand.

Meteen vanaf het begin laat UN MONDE op indringende wijze zien hoe ontzettend gemeen kinderen onder elkaar kunnen zijn, zowel fysiek als emotioneel, zonder dat volwassenen dat merken. Maar de film behandelt dit nogal schokkende gegeven op een subtiele manier. Dat komt vooral door de unieke, bijzonder realistische manier waarop hij gefilmd is: niet alleen vanuit het perspectief van de kinderen zoals we dat kennen, maar ook letterlijk, op hun ooghoogte. Volwassenen zijn vrijwel onzichtbaar; ze komen alleen in beeld als ze zich vooroverbuigen naar Nora.

Datum: woensdag 9 november 2022
Aanvang: 20.00 uur
Toegang: € 9,50

U KUNT HIER UW ONLINE KAARTEN KOPEN

Wanneer

Prijzen

Entreeprijs
€ 9,50

vooraf gratis koffie/thee