Kunst & cultuur

Open Monumentendag 2022

Op zaterdag 10 september is het weer tijd voor de landelijke Open Monumentendag. Neem binnen een kijkje of kom in beweging en ontdek monumentale plekken op een speelse manier!

Na het succes van de afgelopen jaren is hij er dit jaar weer: de Monumentenrun! In zo'n 2,5 uur ren je langs verschillende betekenisvolle (monumentale) plekken. Daar aanwezig krijg je meer uitleg en informatie van deskundigen! Een leuke, speelse manier dus om de monumenten in Borne te ontdekken. Deze keer gaat de monumentenrun richting Maria Mediatrix. Onderweg zijn er diverse stops, denk daarbij aan het Spanjaardhuis en bijvoorbeeld de markestenen.

Praktische informatie Monumentenrun

De organisatie is in handen van Henk Passies (van Fit met Passie). De start van het hardlopen en fietsen is vanaf 10.00 uur bij het Bussemakerhuis; beide tochten duren maximaal 2,5 uur. Aanmelden kan t/m 8 september via 06 8396 5445 en info@fitmetpasssie.nl. De deelnamekosten bedragen 10 euro.

Monumentale Fietstocht

Denk je nou: dat rennen is niets voor mij, dan kan je altijd nog op de fiets stappen! Ook de fietstocht gaat richting Maria Mediatrix. Tussen 10:00 en 11:00 uur, Fietstocht langs een reeks van monumenten. Deelnamekosten EUR 10,–. Aanmelding via Henk Passies: Tel. 06 – 83 96 54 45 of Mail: info@fitmetpassie.nl

Geleide Monumentale Wandeling

Ga op pad met Gidsen Oud Borne! Start bij het Kulturhus en wandel in zo'n 1,5 uur door het monumentale Borne heen. Luister naar bijzonder interessante en soms grappige verhalen onder leiding van een gids! De start is om 14:00 uur. Deelnamekosten €7,–. Aanmelding via André Mulder kan tot en met 8 september (Tel: 074-2663082 of Mail: info@gidsenoudborne.nl).

De deuren open

Mocht je liever gewoon een kijkje binnenin de monumenten nemen, kan dat natuurlijk ook. De volgende monumentale panden openen hun deuren van 12:00 tot 16:00 uur:

  • De Oude Kerk
  • St Stephanuskerk
  • Bornse Synaggoge
  • Bussemakerhuis
  • Villa Elisabeth (Dorset)
  • Maria Mediatrix (Bornerbroeksestraat 103)

Maria Mediatrix

14:00 uur: Bezoek van nazaten van kunstenaar Etienne Hublau en verrasende informatie over zijn kunstwerken.

Wanneer

-

Prijzen

Deelnameprijs
gratis

Verschillende prijzen voor de activiteiten. Zie omschrijving.