Concertmeester Mathieu van Bellen speelt Brahms.

Opening seizoen orkest Phion

Phion opent het nieuwe seizoen met twee klinkende composities gespeeld en gedirigeerd door twee musici die nauw verbonden zijn aan het orkest: Mathieu van Bellen en Michal Nesterowicz.

Violist Mathieu van Bellen speelt Brahms
Als concertmeester van Phion en fervent kamermusicus is Mathieu van Bellen verzot op de werken van Brahms. Nu soleert hij in Brahms' Vioolconcert opus 77 in D.
Dit vioolconcert, een van de bekendste uit de romantiek, speelt Van Bellen op zijn minstens even befaamde Guadagnini-viool uit 1783.

Michal Nesterowicz dirigeert Tsjaikovski
De Poolse dirigent Michał Nesterowicz heeft in korte tijd een verbluffende carrière opgebouwd. Met de Vierde Symfonie dirigeert hij een echte evergreen van Tsjaikovski. Het is een werk waarin de componist zich emotioneel helemaal blootgeeft als reactie op zijn volledig mislukte huwelijk.
Van hoop tot wanhoop, van diepe melancholie tot triomfantelijke opgetogenheid; het komt allemaal voorbij in vier delen symfonische muziek.

Verrassing
Het concert begint met een verrassing in de vorm van een wereldpremière: De jonge Nederlands-Israëlische componiste Karmit Fadael schreef in opdracht van Phion het openingswerk voor dit programma.

Wanneer

-