Het sprookje van de gebroeders Grimm speelt in de uitvoering van de Nederlandse Reisopera op een verlaten attractiepark.

Hänsel und Gretel

Het bekende sprookje van Hans en Grietje, bewerkt tot een fantasy-opera voor iedereen vanaf 10 jaar. Met Hänsel und Gretel zet de Nederlandse Reisopera op 30 september (première) en 2 oktober een echte familievoorstelling op de planken van het Wilminktheater in Enschede.

Hänsel und Gretel is een humoristische voorstelling, met een spectaculaire vliegreis van Hänsel en Gretel met een troep zwanen, een magisch kussengevecht en de spannende strijd tegen de Knusperhexe, die een grote groep kinderen in een verlaten kermiscarrousel gevangen houdt. Lukt het Hänsel en Gretel om ze te bevrijden?

Het fantasierijke decor bevat adembenemende 3D-projecties en de romantische muziek van componist Engelbert Humperdinck uit 1893 zit vol dansritmes en is daardoor heel toegankelijk.
De 'sprookjesopera', zoals Humperdinck hem noemde, wordt gezongen in het Duits en is met Nederlandse boventiteling goed te volgen voor kinderen vanaf 10 jaar.

Wanneer