Krijg inzicht in de wereld van wetenschap en technologie bij TkkrLab.

Weekend van de Wetenschap

Wil jij gebruik maken van de lasercutter of de 3D printer en je eerste ervaring met de apparatuur opdoen? Kom dan in het Weekend van de Wetenschap naar TkkrLab!

Hackerspace TkkrLab is een community die zelfontplooiing in techniek faciliteert. Iedere deelnemer heeft zijn eigen interessegebied, zo is de een vooral met software bezig (bv embedded, domotica, websites en meer), bouwt de ander een 3d printer of cnc frees en maakt iemand zijn eigen elektronische pcb ontwerp voor een robot. De gemeenschappelijke factor is dat het technisch en/of creatief is in de brede zin van het woord. Door het uitwisselen van kennis en ervaring in deze community is er altijd wel iemand aanwezig die je op weg kan helpen met je creatieve projecten.

Om deze projecten te faciliteren hebben ze diverse tools zoals 3d printers, lasercutter, electronica werkbank en eigen werkplaats die door de deelnemers zijn te gebruiken. Daarnaast is het ook gewoon gezellig om het met gelijkgestemden te hebben over bijv. de laatste ontwikkeling op AI, security, privacy, processoren, programmeertalen, vim of emacs, beste linux distributie en meer. Bij TkkrLab leer je iedere dag wel iets nieuws.

Hackerspace TkkrLab organiseert regelmatig evenementen zoals lezingen en workshops die voor alle deelnemers en doelgroepen interessant zijn. Deze zijn voor iedereen gratis te volgen, kijk in de agenda van TkkrLab voor de geplande CyberSaturdays en andere evenementen.

Tijdens het Weekend van de Wetenschap organiseert TkkrLab de volgende activiteiten:

  • Rondleiding in de locatie.
  • Maak je eigen sleutelhanger met de lasercutter.
  • Maak je eigen ring met een 3d printer.
  • Uitleg over projecten, zoals : Turret robot, Pick & place robot, domotica en meer.
  • Maak kennis met de ‘hackers’ uit en rond Enschede.

Je hoeft je niet aan te melden voor deze dag. Alle activiteiten zijn gratis.

Wanneer

-