Amsterdam Sinfonietta & Michel van der Aa

The Book of Water

Een muziektheaterproductie voor acteur, strijkkwartet en film, gebaseerd op de novelle De mens treedt op in het Holoceen van Max Frisch

Een muziektheaterproductie voor acteur, strijkkwartet en film, gebaseerd op de novelle De mens treedt op in het Holoceen van Max Frisch. In hun bewerking van het boek leggen Michel van der Aa en dramaturge Madelon Kooijman speciale nadruk op de aanhoudende regen en overstromingen die de hoofdpersoon Geiser van de buitenwereld afzonderen. Door deze gevaarlijke weersomstandigheden sluit het werk nauw aan bij de actuele klimaatcrisis.

Niet alleen Geisers geheugen gaat steeds verder achteruit; ook zijn omgeving brokkelt af door de stortbuien die het landschap teisteren, aardverschuivingen veroorzaken en alles onder water zetten. In een interactieve ervaring met nieuwe muziek van de Nederlandse componist Michel van der Aa reageren de personages in videoprojecties op de fysiek aanwezige acteur en musici en andersom, waardoor een wisselwerking ontstaat met de mise-en-scè€ne op het toneel.

Wanneer

-