Al jaren de beste ambassadeur die blues zich kan wensen.

Walter Trout

Walter Trout is één van de meest productieve verspreiders van blues en bluesrock in de zeven decennia dat hij op deze aarde rondloopt.

Het feit dat hij nog rondloopt is al bijzonder op zich want het leven van Trout kent hoge pieken en diepe dalen. Die dalen gelden voornamelijk buiten de studio en het podium want als artiest viert Walter enkel triomfen. Al op jonge leeftijd speelt hij met blueslegendes als Jesse Ed Davis, Big Mama Thornton, John Lee Hooker, Lowell Fulson, Joe Tex, en natuurlijk de grote John Mayall. Tussen de bedrijven door speelt hij ook nog een tijd bij Canned Heat alvorens hij begint aan een uiterst succesvolle solocarrière.

Gepokt en gemazeld dus en dat levert voldoende inspiratie op voor geweldige platen. Zijn complete oeuvre heeft inmiddels epische proporties aangenomen en overstijgt meerdere genres. Ook na zijn zeventigste zijn de albums maar vooral ook de optredens van Trout geïnspireerd, relevant en nooit op de automatische piloot. Een betere ambassadeur kan moderne blues zich niet wensen. Mooi dat deze topperformer weer te zien is.

Wanneer

-