The Last Viking European Tour 2022

Leaves' Eyes + Temperance

Scandinavische mythologie en historie zijn een terugkerend thema in het werk van Leaves’ Eyes. Dat in combinatie met 3 vocalisten onderscheidt Temperance zich nadrukkelijk van de meeste symfonische powermetal acts. Wees getuige van een waar spektakelstuk waar liefhebbers van symfonische metal hun vingers bij af likken!

Wat in 2005 begon met het album Vinland Saga, dat tien jaar later werd vervolgd door King Of Kings komt in 2020 tot een bombastische finale. De band was nog niet in de gelegenheid om het album op een gepaste wijze naar de podia te brengen maar daar komt dit najaar verandering in met de Last Viking Europe 2022 tour!

Met The Last Viking levert Leaves’ Eyes een monumentaal album af vol symfonische metal van het allerhoogste niveau. Alle afzonderlijke muzikanten van de band halen wederom het beste in zichzelf naar boven met een speciale vermelding voor de Finse sopraan Elina Siirala die ondertussen een essentieel maar vooral ook sensationeel onderdeel is van het epische bandgeluid. Dat geluid is zowel bombastisch, atmosferisch, energiek, donker en heavy tegelijk en dat past perfect bij de gewelddadige én dramatische geschiedenis van de Vikingen. De diversiteit wordt in de composities nog vergroot door de toevoeging van Keltische hoorns, fiddle en sleutelharp.

Leaves’s Eyes stond al enige tijd op eenzame hoogte maar stijgt met dit spektakelstuk boven zichzelf uit in de studio én op het podium waar niks aan het toeval wordt overgelaten. Op 26 november kan je in Enschede getuige zijn van een waar spektakelstuk waar de liefhebbers van symfonische metal hun vingers bij af zullen likken!

TEMPERANCE
Bij Temperance zijn zijn de riffs, melodische vocalen en symfonische elementen in perfecte harmonie. Met maar liefst drie vocalisten onderscheidt Temperance zich nadrukkelijk van de meeste symfonische powermetal acts. Dat onderscheid levert ze al zes albums de nodige waardering en lof op. Meest recente plaat Diamanti klinkt weer uitstekend en zal bij liefhebbers van een band zoals Amaranthe zeker in de smaak vallen. Mixing en mastering komt dan ook van Jacob Hansen die eerder werkte met Amaranthe maar ook Volbeat en Epica op de cv heeft staan terwijl niemand minder dan Yann Souetre tekent voor het artwork.

Marco Pastorini, het muzikale meesterbrein van de Italiaanse band omschrijft de plaat als niet hun zwaarste, hardste of snelste plaat maar zeker als de persoonlijke favoriet van alle bandleden. Met die plaat onder de arm tourt de band nu door Europa. Na tours met Tarja Turunen, Serenity en Rhapsody staat er nu een omvangrijke trip met Leaves’ Eyes voor de boeg. Temperance is er klaar voor en heeft er zin in, de almaar groter groeiende groep fans wereldwijd zeker ook!

Wanneer

-