Laat het ware studentenleven zien door de ogen van bewoners van echte studentenhuizen in Enschede.

Huize Enschede

Van het roze verven van 'concurrerende' huizen, tot kleinere incidenten en anekdotes. Alles komt voorbij in het tweede seizoen van Huize Enschede in De Kleine Willem.

SDe theaterproductie trekt het studentenleven het podium op. In vier delen wordt het verhaal verteld van huisgenoten Floor, Maurits en Tom die om aanzien te krijgen in de stad het grootste studentenfeest van de stad organiseren. Aangezien het eerste seizoen een enorm succes bleek, is er een tweede seizoen gemaakt met drie nieuwe delen die het studentenleven in Enschede vertellen!

Huize Enschede vertelt het verhaal van studentenstad Enschede. Studenten zullen veel herkennen, maar zeker niet alles. Om het verhaal zo authentiek mogelijk te maken, bezocht scriptschrijver Bran Remie vele studentenhuizen en tekende ruim honderd verhalen op. Op basis van die verhalen is Huize Enschede ontstaan.

Studenten zijn geen studenten als er geen feestjes worden gehouden. Dus kunnen studenten de komende tijd ook terecht in De Kleine Willem om wat lekkere feestjes en borrels mee te pakken. Na afloop van de voorstelling zorgt een dj zorgt voor swingende muziek.

Singer-songwriter Chris Egbers heeft zelfs voor Huize Enschede een single opgenomen: Lost in Space. Het prachtige nummer staat op Spotify. Chris is oud-student van de Popacademie Enschede en kent derhalve het Enschedese studentenleven op z’n duimpje.

De regie van Huize Enschede is handen van Anne de Blok. De veelzijdige Anne heeft onder meer de regie gedaan van het succesvolle productie Van Katoen en Water dat avond aan avond duizenden bezoekers heeft getrokken. Anne mag met recht talentvol worden genoemd. Zo heeft ze voor de regie van Brugklas de musical een nominatie gekregen voor Beste Regie bij de Musical Awards. Praktische informatie Elke aflevering wordt twee keer opgevoerd. Per week op maandag- en op dinsdagavond zijn dus dezelfde afleveringen te zien.Voor bezoekers is er een speciale groepsprijs van 24 in plaats van 30 euro. Met dit aanbod is het mogelijk om met z’n vieren (bijvoorbeeld als huisavond) naar één voorstelling te gaan met flinke korting. Met acht? Dan is er nog meer korting: 44 in plaats van 60 euro. SpeelschemaDinsdag 28 maart (20:30 uur): Aflevering 1Maandag 3 april (20:30 uur): Aflevering 2Dinsdag 4 april (20:30 uur): Aflevering 2Maandag 17 april (20:30 uur): Aflevering 3Dinsdag 18 april (20:30 uur): Aflevering 3

Heb je het eerste seizoen van Huize Enschede gemist of wil je de afleveringen terugkijken? Bezoek dan de website.

Wanneer