Nederlands Kamerkoor met fluitiste Ana de la Vega.

De verzegelde engel

Veel internationaler dan dit wordt het niet. Op zondag 5 februari brengt het Nederlands Kamerkoor, samen met de Australische sterfluitist Ana de La Vega, werk van twee Russische componisten in het Muziekcentrum in Enschede. Hoogtepunt: De verzegelde engel, van Rodion Sjtsjedrin.

De verzegelde engel is een monumentaal koorwerk in de traditie van de Russisch orthodoxe kerk. Componist Rodion Sjtsjedrin liet zich inspireren door de novelle De verzegelde engel van de eveneens Russische schrijver Nikolai Leskov.

De verzegelde engel is het derde project van het Nederlands Kamerkoor en dirigent Peter Dijkstra met werk uit de Russisch orthodoxe traditie. Zo werden eerder Rachmaninoff’s Vespers and Schnittke’s _Concert for Choir _uitgevoerd.

Ana de la Vega heeft sinds haar debuut in 2018 de wereld van de klassieke muziek stormenderhand veroverd. De Australische is overal ter wereld een graag geziene gast. Opmerkelijk, gezien haar voorgeschiedenis. “Toen ik op mijn zevende besloot fluitist te worden, had ik nog nooit een fluit gezien. Ik wist niet wat een orkest was en ik was zeker nog nooit in een concertzaal geweest.”

Wanneer

-