Booster connect de creatieve muziekindustrie!

Booster Festival 2023

De plek waar nieuw Oost-Nederlands talent een podium krijgt en kennis op kan doen van de wereld van de popmuziek.

Op zaterdag 1 april is er een muziekconferentie & showcasefestival in de binnenstad van Enschede.

Spelen op Booster?
Artiesten uit Oost-Nederland die kans willen maken op een speelplek en zich hiermee kunnen presenteren aan de muziekindustrie uit heel Nederland, kunnen zich vanaf donderdag 13 oktober tot en met 31 oktober inschrijven op de Booster-website. Booster vindt dit jaar plaats op zaterdag 1 april en bestaat uit een muziekconferentie overdag en een showcasefestival in de avond.

Muziekconferentie
Booster is er om de connectie tussen de artiest en de professional te versterken. Tijdens het dagprogramma, op de muziekconferentie vind je diverse workshops en seminars, georganiseerd in samenwerking met culturele partners. Artiesten kunnen zichzelf voorafgaand aanmelden voor de feedbacksessies, waarbij artiesten in gesprek kunnen met talentscouts en muziekprofessional om feedback te krijgen op zakelijke en muzikale vraagstukken. Ieder jaar zijn er talentscouts en muziekprofessionals aanwezig uit de Nederlandse muziekindustrie. Denk aan o.a. boekers, managers, programmeurs en producers.

Showcasefestival
Ruim 50 artiesten sieren de binnenstad van Enschede op zaterdag 1 april. Muzikale talenten uit Overijssel en Gelderland die zich hebben ingeschreven en zijn geselecteerd presenteren hun muziek aan muziekprofessionals uit heel Nederland. De artiesten spelen verspreid over de binnenstad van Enschede op locaties als Poppodium Metropool, Theater Concordia, Café Rocks en andere culturele locaties in de stad. Booster Festival presenteert de meest beloftevolle artiesten uit Oost-Nederland die hard aan de weg timmeren. Artiesten die eerder op Booster Festival speelden zijn onder andere Jeangu Macrooy, NONCHELANGE, Get Jealous, Money & the Man, Babs, CLOUDSURFERS, Minka, Isa Zwart, Sofia Dragt, EUT en Vera Bon.

Wanneer

-