Spectaculaire gratis lichtkunstroute door de binnenstad van Enschede.

Enschede Lights Up

Na mega groot succes in 2022, komt ook dit jaar de lichtroute langs bijzondere lichtprojecties terug. Dé mogelijkheid om Enschede letterlijk in een totaal ander licht te zien en ondertussen de stad beter te leren kennen.

Van 14 t/m 17 december is de spectaculaire lichtkunstroute door de binnenstad van Enschede weer terug! Het thema dit jaar is "Here and Now". Tijdens deze avonden loop je tussen 17:00-22:00 uur een gratis route door een lichtbelevenis in Enschede. Door verschillende technologieën weet je niet wat je ziet op verschillende locaties in de binnenstad.

Op de Klokkenplas, op de toren van het stadhuis, wordt een verhaal verteld over het gebouw en zijn omgeving. Op het Wilminkplein geeft Wilminktheater de liedjes en teksten van onder andere Willem Wilmink en Harry Bannink een nieuwe dimensie. In de prachtige Jacobuskerk kunnen bezoekers genieten van een magische lichtshow ontworpen door aanstormend talent Michael Kruger met op maat gecomponeerde muziek van studenten van het ArtEZ conservatorium. Op het gebouw van Snelder Zijlstra aan het Hoedemakerplein wordt een bankroof getoond die nooit heeft plaatsgevonden, maar jij wel deel van uit kunt maken! De route wordt aangevuld met nog een aantal andere verrassende lichtprojecten.

De route wordt afgemaakt met verrassend straattheater, diverse kraampjes voor eten en drinken en een culturele kerstmarkt met diverse kleine voorstellingen van het Wilminktheater.

Het complete programma en de route wordt begin december bekend gemaakt.

Startpunt van deze unieke gratis route is Tourist Info Enschede aan Langestraat 41. De route is te lopen tussen 17:00-22:00 uur, je kunt vanaf begin december het routeboekje ophalen. Tourist Info Enschede is tijdens deze dagen extra lang geopend tussen 17:00-22:00 uur. Dit jaar zal de route ook digitaal beschikbaar zijn.

Partners

Enschede Lights Up is een initiatief van Enschede Promotie in samenwerking met diverse programmapartners. De lichtprojecties worden op iedere locatie los van elkaar geproduceerd door: MK Lichttechniek, 100% FAT, UTwente, studenten en docenten van de opleiding Creative Media and Game Technologies van Saxion, studenten en docenten ArtEZ Conservatorium, Total Image, Vision Impossible, TriMotion, en Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede in samenwerking met componist en muzikant Maarten de Groot. Enschede Lights Up wordt mogelijk gemaakt door bijdragen van De Klanderij, UTwente, Snelder Zijlstra Makelaars, Ondernemersfonds Enschede en Gemeente Enschede.

Wanneer

-
-
-
-

Prijzen

Gratis toegang