Concerten Telemann en Bach paren virtuositeit aan diepzinnigheid.

PASSIE VOOR BACH - Dubbelconcerten

De Passie voor Bachserie is een concertserie van vier concerten op zondag voor alle Bachliefhebbers, uitgevoerd door prominente musici. In dit derde concert op zondag 26 maart in De Grote Kerk hoor je onder meer werken van Bach en zijn muzikale vriend Telemann.

Bach en zijn muzikale vriend Telemann schreven graag concertante werken voor twee solisten. In zo'n werk gaan de solo-instrumenten een dialoog met elkaar aan en zijn we getuige van een bijzondere conversatie.

In dit programma staan werken centraal die geschreven zijn voor twee vioolsolisten of voor viool- en hobosolo. Heel beroemd is het concert in c-klein BWV 1060R voor hobo en viool, met dat onvergetelijk mooie langzame middendeel, maar het misschien wel nog bekendere concert voor 2 violen in d-klein BWV 1043 doet er zeker niet voor onder.

De concerten van Telemann zijn minder bekend dan die van vakbroeder Johann Sebastian, maar ze verdienen het om gehoord te worden. Ze paren virtuositeit aan diepzinnigheid en maken duidelijk waarom Bach tijdens de openbare concerten die hij organiseerde met het Collegium Musicum in Leipzig graag werken op de lessenaars zette van de componist die ooit aan de wieg stond van dat ensemble.

Wanneer

-