Hengelo krijgt weer een schaatsbaan!

Schaatsbaan binnenstad Hengelo

Na twee jaar afwezigheid zal de schaatsbaan weer terugkeren in de binnenstad van Hengelo. Dit keer van 2 december tot en met 8 januari op het Burgemeester Jansenplein. Hengelo Promotie en Stichting Centrum Management zijn verantwoordelijk voor de organisatie. De coördinatie en het horecagedeelte is in handen van Stravinsky eten, drinken & slapen.

Publiekstrekker

De schaatsbaan brengt sfeer in de binnenstad tijdens de donkere dagen en het biedt bedrijven een plek voor eindejaarsactiviteiten waaronder curling. De schaatsbaan vormt een essentieel onderdeel van de kerstmarkt die in het weekend van 17 en 18 december georganiseerd wordt. Ook het sociale aspect van de schaatsbaan is minstens zo belangrijk. Basisscholen kunnen deelnemen aan het schoolschaatsen, het biedt kinderen tijdens de kerstvakantie een mogelijkheid om er op uit te gaan en te bewegen in een periode waarin andere sportactiviteiten stilliggen tijdens de herfstvakantie. En het biedt een plek aan vrijwilligers die juist tijdens de feestdagen op zoek zijn naar sociale contacten. Bovendien hoort een schaatsbaan bij het profiel van Hengelo. Als stad met een dorps karakter kan een ijsbaan natuurlijk niet ontbreken.

Horeca en activiteiten

De coördinatie zoals het beheer van de schaatsbaan en de uitgifte van de schaatsen is in handen van Stravinsky. Zij zorgen voor een sfeervol horecaplein voor de schaatsbaan. Zo worden er twee sfeervolle kerstchalets geplaatst waar je terecht kunt voor een warme chocolademelk, koffie/thee, een glühwein en een warme snack. Ook bedrijven en grotere groepen kunnen hier terecht voor een eindejaarsborrel of een ludiek curlingtoernooi. Naast het reguliere schaatsen zullen er verschillende activiteiten worden georganiseerd. Meer informatie hierover vind je binnenkort op www.uitinhengelo.nl.

Word vriend van de schaatsbaan

De schaatsbaan kan niet bestaan zonder sponsoren en vrijwilligers. Er zijn diverse mogelijkheden om jouw bedrijf onder de aandacht te brengen bij diverse doelgroepen. En wil jij als vrijwilliger jouw steentje bijdragen? Meld je dan aan via info@hengelopromotie.nl.

Wanneer

-