Actief

Ontdek sporen uit het verleden in het Springendal

Het Springendal ligt op de oostflank van de stuwwal van Ootmarsum, een gebied dat in vroegere tijden al bewoond was.

De grafheuvels, karrensporen en landweren getuigen van een rijk verleden. Het eeuwenoude Erve Meerbekke met aangrenzend eenmans-akkertjes en hooimaatjes, herinneringen aan oude watermolens. In 2019-2021 is er bovendien een bijzondere vroeg-middeleeuwse schatvondst gedaan op het Springendal: muntjes en sieraden uit de 7e eeuw zijn bij een vermoedelijke offerplaats voor de god Wodan opgegraven. Tijdens deze wandeling gaan we aan de hand van deze sporen uit het verleden terug in de tijd van weleer.

Op zaterdag 19 november kan je onder leiding van een ervaren natuurgids op ontdekking naar de sporen van het verleden in het Springendal. Boek uw deelname online op https://staatsbosbeheer.nl/sporenuithetverledenspringendal

Hier vind u ook meer informatie over de startlocatie, tijden en prijzen. Let op; online boeken is verplicht om deel te nemen aan deze wandelingen.

Tip van de boswachter: Kleed je naar het weer, en zorg voor stevige schoenen. De wandeling is ongeveer 5 km en niet geschikt voor mindervaliden omdat we buiten de wegen en paden gaan. Honden zijn niet toegestaan.

Wanneer

-

Prijzen

Entreeprijs kinderen (t/m 12 jaar)
€ 4,50
Entreeprijs Volwassenen
€ 7,00

Inclusief een kopje koffie of thee en ranja voor de kinderen.