Het uit Frankrijk afkomstige Nefertiti is een jazzkwartet dat in 2012 werd opgericht.

NEFERTITI

Ondanks de traditionele instrumentatie (sax, piano, contrabas en drums) verkent de groep nieuwe mogelijkheden om deze muziek naar nieuwe plaatsen te brengen. De kleuren variëren van zoete zingbare melodieën tot eigentijdse textuur. De improvisatie kan geleid worden door elk lid, zonder vooraf bepaalde afspraken, waardoor de muziek de vrijheid krijgt om te gaan waar het op dat moment nodig is om te vertalen.

Het uit Frankrijk afkomstige Nefertiti is een jazzkwartet dat in 2012 werd opgericht. Ondanks de traditionele instrumentatie (sax, piano, contrabas en drums) verkent de groep nieuwe mogelijkheden om deze muziek naar nieuwe plaatsen te brengen. De kleuren variëren van zoete zingbare melodieën tot eigentijdse textuur. De improvisatie kan geleid worden door elk lid, zonder vooraf bepaalde afspraken, waardoor de muziek de vrijheid krijgt om te gaan waar het op dat moment nodig is om te vertalen.

Het Nefertiti kwartet won in 2019 de Euroradio Jazz Competition (waarbij drummer Pierre Demange ook de prijs voor beste solist ontving) en werd geselecteerd voor het Franse Jazz Migration #5, dat opkomende en veelbelovende jazzmuzikanten aan de wereld presenteert. Na twee albums, Danses Futuristes uit 2015 en Morse Code uit 2018, heeft de band haar collectieve geluid ontwikkeld: een proces dat nog verder werd verdiept door hun vele tours. Hun derde album, Frameless, verscheen in juni 2022.

Bezetting:

Pedro Ivo Ferreira (contrabas),

Camille Maussion (saxen),

Delphine Deau (piano),

Pierre Demange (drums)

Wanneer

-