Educatie

Uit liefde voor het Landschap (minisymposium)

Studenten van Saxion Hogeschool organiseren een minisymposium op grote hoogte. Uit liefde voor het Landschap.

Nationaal Park Weerribben-Wieden start het jaar voortvarend met 3 minisymposia speciaal voor bewoners en liefhebbers. Eén groep studenten van Saxion Hogeschool deed onderzoek naar de verborgen verhalen van het Hoge Land en hoe die te onthullen. Een andere groep onderzocht hoe de corso’s het hele jaar door beleefbaar te maken met virtual reality. Een derde groep organiseert een bijeenkomst ‘op grote hoogte’ over liefde voor het landschap. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Meld je dus snel aan.

Uit liefde voor het landschap Een 3-luik van verhalen vol liefde. Uit het verleden, via het heden naar de toekomst. Het verleden wordt momenteel opgeschreven in een biografie over het landschap. Door een panel van diverse betrokken worden het verleden én de liefde voor het landschap besproken. Het heden wordt letterlijk beleefbaar gemaakt op grote hoogte in de watertoren. Aan de toekomst van het landschap kun je zelf bijdragen. In een workshop van Duurzaam Steenwijkerland leer je hoe je je eigen tuin omtovert tot mini-Nationaal Park.

Een jaar vol verhalen 2023 wordt een jaar vol verhalen. Het is het thema van de Dag van het Nationaal Park ( 24 mei) en de Beleefweek tijdens de herfstvakantie. Bovendien verschijnt aan het begin van het jaar de Landschapsbiografie. Hierin is de geschiedenis van het gebied beschreven. Van de glooiingen in het landschap uit voorlaatste ijstijd, vroege en latere turfwinning, inpoldering, het verdwijnen van de Zuiderzee tot aan de ruilverkaveling na de Tweede Wereldoorlog. De landschapsbiografie geeft niet alleen informatie over hoe ons gebied is geworden wat het nu is, maar geeft ook richting aan het vaststellen van de landschapsstrategie.

De minisymposia over het Hoge Land en Liefde voor het Landschap zijn gratis toegankelijk voor bewoners uit de Kop van Overijssel. Het aantal plaatsen is wel beperkt. Meld je dus snel aan.

Wanneer

-

Prijzen

Entreeprijs
gratis