Van New Orleans tot Chicago. Beleef de muziek en de smaakvolle verhalen.

De BlueZZ Club presenteert: Blues, soul en gospel met Duo Laroo/Byrd

Zondag 19 februari staat bij de BlueZZ Club in het teken van de oorsprong van populaire muziek: blues, soul en gospel. Het internationaal geprezen duo Laroo/Byrd brengt in de sfeer van een jazz club een speciaal programma met bekende blues en soul nummers (o.a. Ray Charles, James Brown, Bill Withers), gospel classics en eigen werk. Een must voor elke muziekliefhebber.

Zondagmiddag 19 februari belooft een heerlijke muziekbeleving te worden bij de BlueZZ Club. Saskia Laroo en Warren Byrd hebben speciaal voor ons als muziekliefhebbers een mooi programma samengesteld. In de relaxte en gezellige sfeer van Abdij1472 geniet je onder het genot van een hapje en drankje van pure muziek die je hart raakt.

Naast bekende blues en soul (o.a. Ray Charles, James Brown, denk aan Sweet Home Chicago, Georgia On My Mind) en gospel nummers (denk aan This Little Light Of Mine) brengt het Duo Laroo/Byrd ook eigen werk. En alsof dat nog niet genoeg is, nemen ze je ook nog eens mee naar de bijzondere verhalen en anekdotes over deze muziek.

Laat je in gedachten meevoeren over de Mississippi en hoor hoe Warren Byrd zelf de ontwikkeling van de blues heeft meegemaakt. Luister hoe gospelmuziek invloed had op de kerk en laat je verrassen door zijn verhalen over de ‘Great Migration’. Warrens ouders zijn zelf onderdeel geweest van deze ‘grote verhuizing’ vanuit het arme Zuiden (o.a. Georgia) naar het rijke Noorden (Connecticut).

Zonder deze blues, soul en gospel zou onze muzikale wereld er nu heel anders uitzien.

Deze middag is een absolute must voor elke muziekliefhebber. Mis het niet en bestel je kaarten direct online.

Bezetting: Saskia Laroo - trompet, saxofoon, contrabas Warren Byrd - piano, percussie, zang

Saskia Laroo is een van de weinige vrouwen die al decennialang trompet blaast. In Amerika is zij vanwege haar subtiele spel door pers en publiek gebombardeerd tot ‘Lady Miles Davis of Europe’. In haar lange muzikale carrière heeft Saskia samengespeeld met veel andere topmuzikanten waaronder Hans en Candy Dulfer, Wynton Marsalis, Jean ‘Toots’ Thielemans, George Benson en Marcus Miller, om er maar eens een paar te noemen.

Onlangs verscheen Saskia ook in een ranglijst van Nederlandse artiesten die veel in het buitenland optreden. Met haar 14e plek was zij afgelopen jaar de meest in het buitenland optredende Nederlandse vrouw. Van alle artiesten (man en vrouw) komt zij daarmee net na Herman van Veen en André Rieu.

De Amerikaanse pianist, componist, zanger en percussionist Warren Byrd is pas vier jaar oud als hij bij het koor van de Warburton kerk aanschuift. Hij is de jongste zanger van het koor en staat parmantig en vol overgave te zingen in de voorste linie van de beweeglijke gospelgroep. In de jaren 1980 is hij onder meer als koordirigent verbonden aan de prominente Baptistenkerk in Hartford (Connecticut). Warren speelt en componeert naast blues en jazz ook pop, latin en dance en heeft net als Saskia met veel topmuzikanten het podium gedeeld.

Beide muzikanten hebben ontelbare optredens op hun palmares staan, waaronder het North Sea Jazz Festival en Paradiso. Ook touren ze nog altijd over de hele wereld en zijn ze afwisselend in Nederland en Amerika te volgen.

Wanneer

-

Prijzen

Entreeprijs
€ 13,50
Aan de deur
€ 16,00

Tickets rechtstreeks te bestellen via https://www.ticketkantoor.nl/shop/debluezzclub of via www.debluezzclub.nl/optredens