Tango Nuevo uit Buenos Aires

Astillero in Concert

Op zondag 29 januari 2023 ontvangt accordeonvereniging Animato de Argentijnse tangogroep Astillero bij Oyfo Kunstpodium in Hengelo. Astillero brengt de tango in een geheel nieuwe, ruwe en energieke vorm. Ontroerend, rebels en altijd vol vuur. Eigen composities die het hart raken.
Aanvang 16.00 uur, toegang 15 euro.

Op zondagmiddag 29 januari 2023 speelt de uit Argentinië afkomstige tangogroep Astillero in Hengelo tijdens “Astillero in Concert”, georganiseerd door accordeonverenging Animato. Het concert vindt plaats in Oyfo Kunstpodium, Floris Hazemeijerstraat 300 te Hengelo en begint om 16.00 uur. De toegangsprijs is 15 euro per persoon, reserveren wordt geadviseerd.

Een sensationeel hoogtepunt in de Argentijnse tango, dat is hoe we Astillero kunnen omschrijven. Astillero werd in 2005 in Buenos Aires opgericht en de zes bandleden spelen traditionele, akoestische muziek met pit in de geest van de 21e eeuw. Zij brengen de tango in een geheel nieuwe, ruwe en energieke vorm. Ontroerend, rebels en altijd vol vuur. Eigen composities die het hart raken. Met meer dan vijftien jaar ervaring heeft Astillero zich gevestigd als een fundamenteel onderdeel van de Tango Nuevo van Buenos Aires, met muziek die de BBC omschreef als “De voortzetting van Piazzolla. Absoluut deugdzaam, gek en fantastisch”.

Op zondag 29 januari 2023 komt Astillero als onderdeel van hun Europese tour naar Hengelo. Niet alleen om een spectaculair concert te geven, maar ook om hun visie op Argentijnse tango over te dragen in een aantal masterclasses en workshops.

Astillero speelt deze middag afwisselende Argentijnse tango’s, veelal eigen composities. Het Groot Orkest van accordeonvereniging Animato verleent haar medewerking aan dit bijzondere concert.

Wanneer

-

Prijzen

Entreeprijs
€ 15,00

Reserveren wordt geadviseerd.