Een feestelijke opening met allerlei activiteiten!

Opening Sofonisba Anguissola

In het kader van de opening van de tentoonstelling 'Sofonisba Anguissola. Portrettist van de renaissance' organiseert Rijksmuseum Twenthe op 11 februari een feestelijke salon. Gedurende de hele dag zijn er verschillende activiteiten in het museum, zoals workshops, optredens en rondleidingen.

Optredens

Jonoma Trio | 12:00 uur | 13:00 uur | 16:00 uur in de Gobelinzaal.

Dit trio, bestaande uit Joris Kostelijk (toetsen), Maggy Katt (cello) & Bruno Knigge (drums), is ontstaan uit een studie muziektherapie aan het ArtEZ Conservatorium, en creëert sonische ruimtes die overspoeld worden door emoties. Gedurende hun optreden nemen zij het publiek mee langs verschillende muzikale landschappen. Van een intiem plekje bij het vuur, via een wilde tornado, naar een woeste oceaan.

Speedtours

Speedtours door de tentoonstelling Sofonisba Anguissola | 12:00 | 13:00 | 16:00 uur

Wil je meer weten over Sofonisba Anguissola? De rondleiders vertellen je graag meer tijdens de speedtours! In korte rondleidingen van een halfuur gaan zij dieper in op de thema’s van de tentoonstelling Sofonisba Anguissola. Portrettist van de renaissance.

Hierbij geldt maximaal 20 personen per speedtour. Inschrijven kan via de inschrijfformulieren bij de entreebalie.

Inloopworkshops Portrettekenen door kunstenaar Mirna Limon.
12:00 - 16.30 uur (De docent heeft pauze van 14-14.30 uur)
In deze doorlopende tekenworkshop mag je tekenen, natekenen, overtrekken en kun je gebruik maken van de collage techniek. Verlies jij je in de details van de kleding en accessoires van de schilderijen, verdiep jij je in de emotie en expressie van het gezicht? Of ben jij een familiemens en plaats jij de figuren voor een nieuwe zelf getekende achtergrond? Misschien teken jij net als Sofonisba een zelfportret waarop jij te zien bent met waar jij goed in bent? Met bijvoorbeeld een muziekinstrument, een sportschoen, of … ?
Laat je inspireren door de voorbeelden van Sofonisba, warm je tekenspieren op, ontvang tips & tricks en leef je uit met grijspotlood, een doezelaar, kleurpotloden, een schaar en lijm.
Portretfotografie door Tjeerd Derkink
12:00 - 13:00 uur
15:00-16:00 uur

Laat je portret net als Sofonisba vereeuwigen door Tjeerd Derkink. Hij staat voor je klaar om een prachtige portretfoto te maken in het fotoatelier op zaal.

Italiaans eten

Italiaans eten 12:00-17:00 uur

Een feest is niet compleet zonder Italiaanse lekkernijen! Geniet van wat lekkers bij Evento Perfetto op het voorplein van het museum, of geniet van een heerlijke cappuccino in het Museumcafe.

Officiële opening

14.00 uur

De tentoonstelling wordt om 14:00 uur officieel geopend in de Lasonderkerk, recht tegenover het museum. Vooraf aanmelden verplicht.

Wanneer

-