Klavecinist Pieter Dirksen geeft een concert in Rijksmuseum Twenthe.

Concert door Pieter Dirksen

Klavecinist Pieter Derksen geeft een concert op een Italiaans virginaal (kopie) met muziek uit de tijd van Sofonisba Anguissola. Beleef de muziek in een intieme sfeer in de gobelinzaal.

Het Italiaanse virginaal waarachter Sofonisba Anguissola zich minstens tweemaal afbeeldde was een bijzonder geslaagd instrumententype met een geheel eigen klank- en speelcultuur. Op het programma van het mini-recital staat muziek die mogelijkerwijs bij de schilderes op de lessenaar heeft gestaan: Italiaanse dansen en lichtvoetige frottola-bewerkingen, naast muziek van Antonio de Cabezon, de beroemde Spaanse klavierspeler en componist die Sofonisba ongetwijfeld aan het hof van Madrid heeft leren kennen.

Pieter Dirksen is klavecinist, organist en musicoloog, met als zwaartepunt de klaviermuziek van de zestiende t/m de achttiende eeuw. Hij artistiek co-leider van ensemble Combattimento en leider van het Enschedese barokensemble van het Phion, Himmelsburg, dat zich in hoofdzaak concentreert op de muziek van J.S. Bach.

Praktische informatie

De mini-recital vindt plaats op zondag 23 april en zondag 4 juni op onderstaande tijdstippen. Het concert duurt ongeveer 15 a 20 minuten. Er zijn maximaal 25 plaatsen per concert.

10:30 uur

11:30 uur

12:30 uur

14:00 uur

15:00 uur

16:00 uur

Wanneer

-