Eten & drinken

Bourgondisch Blokje Om Vasse

Voorjaar! De natuur komt weer in bloei. Alles weer fris groen en de vogels heten u met hun getjilp van harte welkom op de Vasse heide. Het Bourgondisch Blokje om Vasse gaat door het zo typisch glooiende landschap van Twente; Dal van Mosbeek in Vasse.

Dit jaar is de wandeling ook letterlijk grensoverschrijdend. Vasse mag zich met recht ‘De Parel’ van Twente noemen, maar het Feriengebiet van Uelsen is zeker net zo mooi.

De tocht van +/- 8 kilometer voert u langs beekjes en bronnen, door weilanden, over zandpaden en boerenweggetjes en al het moois van de uitlopers van natuurgebied Het Springendal. Onderweg zorgen wij voor de Bourgondische verrassingen middels drie op elkaar afgestemde gerechten. Het wordt weer een ware belevenis voor al uw zintuigen.

Prijzen

Volwassenen: € 24,50 Kinderen t/m 12 jaar: € 12,50 Parkeren: GRATIS

De wandeling

De start van de wandeling is bij camping Dal van Mosbeek. Je kunt starten tussen 10:30 en 14:00 uur. Het wonderschone landschap van Dal van Mosbeek is te danken aan de stuwwal van Ootmarsum. Boven op de wal welt het water uit de grond. Deze stroompje naar beneden vormen de Mosbeek. Mosbeek grenst aan natuurgebied het Springendal. Heerlijke wandelen over de heide, tussen de schilderachtige bronnen en weilanden door en dan culinair verrast en verwend worden; GENIETEN. Als je goed oplet, komt je misschien het vliegend hert nog voorbij of hoor je het geroffel van de zwarte spechten.

De route is duidelijk aangegeven. Hierdoor hoef je alleen maar te genieten van het mooite Twentse landschap en de gerechten.

De gerechten

Het unieke aan het concept is dat ze geen gebruik maken van bestaande horeca. Niet omdat ze dat niet willen, maar omdat ze je optimaal willen laten genieten van de natuur en het Twentse landschap. De Bourgondische stops plannen ze bij de boer op het erf, onder de kapberg, hooischuur, loopstal of gewoon ergens midden in een weiland. De gerechten zijn op elkaar afgestemd en bestaan uit een voorgerecht, hoofdgerecht en een dessert. Bij het aanmelden kan je jouw allergieën of andere dieetbeperkingen doorgeven en waar nodig zijn er vegetarische alternatieven.

Voor de hele familie

Het Bourgondisch Blokje om is het lekkerste uitje voor de hele familie. Voor de kinderen t/m 12 jaar hebben ze een speciaal menu en daarvoor ook een speciale prijs. Door de drie Bourgondische stops zal ook de afstand voor hun kortere beentjes goed te doen zijn. Bij sommige wandelingen zijn er zelfs speelgelegenheden onderweg.

Wanneer

Prijzen

Entreeprijs
€ 24,50
Entreeprijs kinderen (t/m 12 jaar)
€ 12,50