Actief

Scania Halve Marathon Zwolle

Op zaterdagavond 10 juni 2023 is het weer zover! Dan wordt het gezelligste hardloopfestival van Nederland gelopen. Samen met maximaal 10.000 atleten loop je in het avondzonnetje door de historische binnenstad van Zwolle. Van scholier tot wereldtopper, van recreant tot doorgewinterde hardloper, in Zwolle is iedereen van de partij! Als aanmoedigende supporter ben je natuurlijk ook van harte welkom!

Scania Halve Marathon Zwolle

De populaire Halve Marathon is weer terug! Na twee jaar het hardloopevenement gecanceld te hebben, zijn wij vorig jaar weer gestart. Dit jaar wordt de Halve Marathon weer een spektakel.

Tienduizenden enthousiaste supporters juichen je naar de eindstreep. Als je gefinisht bent, dan kun je lekker nagenieten met je vrienden en familie op één van de gezellige pleinen in de Zwolse binnenstad. Wat wil je nog meer: lopen, toegejuicht worden en nagenieten? Zwolle geeft het je allemaal! De Scania Halve Marathon Zwolle heeft een aanloop van 2,6 kilometer naar het centrum, waarna je in drie rondes van 6,2 kilometer kennismaakt met de gezellige binnenstad van Zwolle.

Het deelnemerslimiet voor de Halve Marathon is bereikt! Je bent natuurlijk van harte welkom om alle toppers vanaf de zijlijn aan te moedigen. Het evenement is een festival en langs het gehele parcours spelen fanfares, bands en DJ´s. Op de Grote Markt worden alle deelnemers op spectaculaire wijze ontvangen bij de finish. Kortom er is genoeg te doen!

Of doe mee aan een van de andere afstanden!

Wavin 4 Engelse Mijlen

Voor velen dé instapafstand om je te laten zien, maar voor de echte 4 mijlers dé wedstrijd om je te laten zien. Vanaf de start achter het station (Koggelaan) gaat het slingerend de binnenstad in, met dan een gedeeltelijke ronde van het Scania Halve Marathon Zwolle parcours, om te finishen op de Grote Markt. Ruim 6 kilometer (6,4 km) luide aanmoedigingen van bekenden, maar ook van mensen die genieten van jouw prestatie. Een zee van kreten, muziek en luid gejuich. Je gaat het beleven!

Heroes Run

Ook de Heroes Run vindt plaats op 10 juni. Deze run is er voor iedereen met een beperking of een chronische aandoening.

Wanneer

-