2de Pinksterdag : Prachtige wielerroutes te fietsen door het Twentse en Sallandse landschap

Twentse & Sallandse Heuvelentocht

Tijdens deze prachtige routes doorkruizen de rijders de mooie Twentse Essen en Sallandse Heuvels. Prachtige vergezichten, mooie klimmetjes en auto luwe wegen zijn het geheim van deze prachtige rit. Met vier verschillende afstanden (85/115/135/160KM) is er voor iedereen een gepaste afstand.

Op 2de Pinksterdag heeft de HTFC wederom een viertal prachtige fietsroutes uitgezet.

Na vertrek uit Haaksbergen begeeft u zich richting het kleine. schilderachtige en artistieke Diepenheim met zijn 7 kastelen. Van hier zet de route zich voort richting Markelo. Daar dienen zich vervolgens de eerste hoogteverschilletjes aan. Via de Stokkumeres en de Kattenberg rijden we uiteindelijk over de Markeloseberg om vervolgens de route richting Holten voort te zetten.

Via de van grote afstand herkenbare televisietoren in Laren zullen we vervolgens Holten aan westelijke zijde passeren. Hier kan de eerste ingekorte route worden gereden via Rijssen terug richting Haaksbergen (85KM). De route brengt ons vervolgens naar het landelijke Haarle. Voor de 120KM gaat de route hier vanaf Haarle richting Nijverdal om de terugweg te aanvaarden via de Toeristenweg over de Holterberg.

Vanuit Haarle gaan de 2 langste routes vervolgens over het voormalige motorracecircuit ‘De Luttenbergring’ richting Luttenberg waar zich het laatste keuzemoment bevindt. Vanaf hier kun je ervoor kiezen om via de Sanatoriumlaan richting de Holterberg te gaan (135KM) of om ook de schitterende beklimming van de Lemelerberg aan je hoogtetraining toe te voegen (160KM).

Vanaf de Lemelerberg brengt de route ons door het prachtige natuurgebied tussen Archem en Hancate. Een prachtig stuk natuur met mooi vergezichten en prachtige waterpartijen. Vanuit Hancate vervolgen we dan de route naar de Sanatoriumlaan (waar de route weer samenkomt met de 135KM route).

Van hieruit gaan we via Hellendoorn de Hellendoornseberg bedwingen. Via de lange slopende klim langs het Avonturen Park begeven we ons richting Nijverdal vanwaar we samen met de 120KM route de Toeristenweg volgen om over de Holterberg te gaan.

Aan het einde van de Holterberg dalen we via de Motieweg (10‐12%) af om daar vervolgens flink in de remmen te knijpen en onze tocht voort te zetten rondom Holten. Om de vermoeide benen te sparen zullen we dan ten zuiden van Holten een omtrekkende beweging maken over de uitlopers van de Beuseberg.

Vervolgens passeren we Rijssen ten zuidwesten en toeren door het mooie Twentse coulisselandschap richting de buitengebieden van achtereenvolgens Elsen, Enter, Wiene, Bentelo en St. Isidorushoeve om vervolgens moe maar voldaan terug te keren in Haaksbergen, de ‘Ster van Twente’.

Tijdens deze prachtige rit zijn er een tweetal vaste pauzelocaties georganiseerd waar de rijders worden voorzien van dorstlessers en extra energie. Bij de start locatie is voldoende parkeergelegenheid aanwezig en na afloop is er de mogelijkheid om te douchen en een gezellig een hapje of een drankje te nuttigen....

Inschrijven kan hier

After movie 2022

Bijzonder woord van dank voor de prachtige beelden aan Judith Nijland, Alexander Fianke en Boyd Winters.

Wanneer

-

Prijzen

Inschrijven kan via de website