Festival Tussenland
De groene parken langs de stadsgrachten van Zwolle zijn dit weekeinde het decor voor storytelling, circus- en danstheater en rootsmuziek. Van intieme vertellingen en (inter)nationale vertelshows tot swingende folkbands, van huiveringwekkend circustheater tot bruisende dans. Ben jij erbij? Het festival is vrij toegankelijk.
Een vrij toegankelijk festival van aanzienlijke schaal, waar kinderen, ouders, volwassenen, tieners; mensen van allerlei culturen, leeftijden en afkomsten kunnen genieten van top-circustheater, (inter)nationaal verteltheater en muziek uit alle windstreken. Locatie: Ter Pelkwijkpark langs de stadsgracht. Jaarlijks trekt Tussenland zo’n 50.000 bezoekers uit Zwolle, Nederland en uit Europa. Tussenland rolt cultuur uit over de hele binnenstad, met humoristische en groteske straattheateracts in de straten en op de pleinen. Tussenland werkt nauw samen met vele culturele en onderwijsspelers in de stad, om mensen weer te verbinden met elkaar, met kunst en cultuur en met hun stad. Tussenland wil daarbij jonge talenten en nieuwe makers professionaliseringskansen en een podium bieden. Festival Tussenland is één van de evenementen van stichting Festivalplatform Zwolle Unlimited.
Totaal publieksbereik Festival Tussenland: 51.000 personen:
32000 volwassen bezoekers en 7000 kinderen tussen 3 en 12 jaar op het festivalterrein
8000 bezoekers op gekoppelde events in de binnenstad (Boekenmarkt, Draadloos Straatmuzikantenconcours, Van riek tot vork)
4000 bezoekers voor de Straattheater-events in de binnenstad (i.s.m. ZwolleFonds)
Tussenland focust op oorspronkelijkheid en een ambachtelijk hoog niveau binnen de verhalende vormen storytelling, literatuur, rootsmuziek, circus en dans. Tussenland kiest specifiek voor kunsten, waaraan het verhaal ten grondslag ligt. Verhalen vormen de bron van storytelling, van journalistiek, van liedkunst, en zijn in zichzelf een bibliotheek van de geschiedenis. Verhalen vormen ons immateriële erfgoed en onze identiteit.
Jaarlijks stellen we onszelf allereerst de basisvraag: welke verhalen moeten nu verteld worden? We temperaturen de tijdgeest en vragen ons af waar de mens zich vandaag de dag mee bezighoudt, wat tendensen zijn in de samenleving, in de politiek, in regio, land en wereld. We bepalen aan de hand daarvan een onderliggend thema. Vervolgens maken we daarvan een vertaalslag speciaal voor de muziekprogrammering , circus- en straattheaterprogrammering en storytelling programmering. We werken naar de artiesten en de leveranciers volgens het principe van fair pay.
Wanneer
Prijzen
Wij vinden het belangrijk dat iedereen van kunst en cultuur kan genieten en we werken daarom met waardebepaling achteraf. Dat betekent dat je achteraf geeft wat je het waard vond, of wat je kunt missen. Zo kan iedereen bijdragen naar draagkracht.
Het betekent dat je vrij toegang hebt tot alle voorstellingen. Je kunt niet reserveren. Er is genoeg plek of we bieden voorstellingen meerdere keren aan om al het publiek toegang te geven.