Hanze 8-daagse

Kattegatfestival

Dompel je onder op het Kattegat. Waar 800 jaar geleden de 'ommevaarders' doorheen voeren richting de Oostzee, varen we nu samen richting een groots cultureel spektakel. Op deze tegendraadse creatieve plek vind je 3 dagen lang muziek, theater en activiteiten voor alle leeftijden. Kom dansen, spelen, eten en het leven vieren!

In een klein containerdorp in de Spoorzone worden sinds 2018 verschillende evenementen georganiseerd voor en door bewoners van de stad Zwolle. Overal is wat te beleven, te horen en te zien. Je wordt overvallen door geuren, kleuren, kunst en muziek. Het programma is divers, interdisciplinair en verrassend.

Kattegat heeft vele gezichten. Het is een thuis voor zo’n 35 personen, een broedplaats voor cultureel talent uit de regio, een plek voor een feestje en een 3 daags festival.

"We varen niet altijd mee, maar kijken hoe we via een andere wateren er komen. We laten ons sturen door waar de golven ons heen brengen, waar de branding het hoogst is en de meeste lol te beleven is. Jonge creatievelingen bepalen waar het schip heen gaat en het programma wordt ontwikkeld samen met de Kattegatters. Zij helpen de evenementen te realiseren."

Op Kattegat worden te gekke initiatieven van onderop georganiseerd. Hiermee proberen ze alle verschillende facetten samen te laten komen: muziek, theater, kunst, dans en eten. Met de hulp van de vele vrijwilligers (kattegatters), die zich binden aan deze plek en dit concept, is Kattegat een plek geworden van iedereen. Een plek waar om het conventionele heen wordt gevaren. Dé plek tussen de Oostzee(laan) en de Noordzee(laan) in Zwolle.

Wanneer

-
-
-

Prijzen

Entreeprijs
gratis

Ons festival is geheel gratis te bezoeken!