Muziek

Concert 'Jane Austens Salon'

Waan je terug in de tijd met Jane Austens salon met zangeres Charlotte Houberg en pianiste Heleen Vegter. Met als decor de prachtige ‘salon’ van Huis Singraven, is dit echt een belevenis.

We kennen allemaal de scenes uit films als Pride & Prejudice of Emma waar iedereen bij elkaar zat in de ‘salon’ en muziek maakte, praatte, danste of discussieerde. In de 18e eeuw was de salon een belangrijke ontmoetingsplek in de samenleving. Men kon elkaar informeel ontmoeten en er konden dingen besproken worden die in het openbaar geen pas hadden.

In Jane Austens salon roepen Charlotte en Heleen met brieffragmenten de sferen op uit die tijd. Er klinkt muziek van Jane Austens persoonlijke favorieten Mozart en Haydn, maar ook van de vrouwelijke saloncomponistes die furore maakten ondanks het feit dat vrouwen niet professioneel aan de slag mochten. Helene de Montgeroult, Maria Szymanowska en als kleine blik vooruit de muziek van Fanny Hensel, zus van de beroemde componist Mendelssohn, die ook haar muziek heeft kunnen verspreiden dankzij de salons.

  • Huis open: Om 14.30 uur is Huis Singraven (Molendijk 37, Denekamp) open voor een kopje koffie.
  • Aanvang concert 15.00 uur. - De kosten zijn € 18,50 p.p.
  • Reserveren: Graag vooraf aanmelden op , of via telefoonnummer 0541-351906

Wanneer

Prijzen

Entreeprijs
€ 18,50