De vijftigste editie van de molendagen.

Nationale Molendagen

Op 13 en 14 mei vindt de vijftigste editie van de Nationale Molendagen plaats. Bij de Lonneker Molen en bij Wissinks Möl zijn gevarieerd programma's om deze dagen te vieren.

Lonneker Molen

Op beide dagen kan je tussen 12:00 en 16:00 uur de Lonneker Molen bekijken en zijn er molenaars die je graag meer vertellen over de molen. Er is ook een film te zien over hoe het graan gemaald wordt.

Verder kun je er terecht voor: Rondleiding met prijsvraagMeelzakken beschilderenKleurwedstrijd voor kinderenOud-Hollandse spelletjesLivemuziekAmbacht en kunstMolenwinkelLandbouwwerktuigen bekijken in de wagenloods

Klik hier voor meer informatie over de Lonneker Molen.Wissinks Möl

Op zaterdag 13 mei kun je ook terecht bij Wissinks Möl in Usselo. Van 10:00 tot 16:00 uur is er een programma samengesteld voor de bezoekers om er een leuke dag van te maken. Er staan diverse kramen, waaronder een met La Francaise jamproducten, IVN Natuureducatie, een mandenmaker, landschapschilderijen, kantklossen, ClaytoBead sieraden, haak je hip en een kerkuilenwerkgroep. Daarnaast kunnen de kinderen knutselen , kleuren en zelf graan malen!

Ook de molenaars van Wissinks Möl geven rondleidingen en vertellen je graag meer over de molen in Usselo. Bekijk hier meer informatie over Wissinks Möl.

Wanneer

-