Actief

Hanze Escape Event Hattem

Op 13 en 14 mei vindt een uniek event plaats in de 9 Hanzesteden, speciaal voor het Hanzejaar! Alleen in dít weekend is de speciale Hanze Escape Event te spelen, dus houd je agenda vrij en speel deze leuke game in Deventer of een van de andere Hanzesteden.

In de vroege ochtend van 5 september 1786 sluipt Herman Willem Daendels door de straten van Hattem. Bij elke hoek van de straat stopt hij even om te kijken of er soldaten patrouilleren. De afgelopen dagen is het erg onrustig geweest in de Hanzestad. Herman heeft de grootste moeite met de besluiten van stadhouder Willem V en laat dat ook duidelijk merken. Maar dat had hij beter niet kunnen doen...

De stadhouder, ook wel De Prins genoemd, is de onruststoker zo zat dat hij generaal Spengler en zijn troepen naar Hattem heeft gestuurd. Zonder al te veel moeite veroverde de generaal de stad. En nu heeft hij het gemunt op Herman. Herman moet maken dat hij wegkomt. Gelukkig heeft de herriemaker weleens gehoord van de geheime uitgang van Hattem. Maar waar kan hij die vinden? Met een boekje vol aanwijzingen gaat hij op pad. Lukt het Herman om uit handen te blijven van de generaal?

De Escape Tours van de Hanzesteden zijn altijd te spelen, maar special voor het weekend van 13 en 14 mei zijn er speciale games met extra vragen en raadsels over de Hanzesteden en het Hanzejaar 2023.

Elke Hanzestad heeft een eigen Hanze Escape Tour met bijbehorende ranglijst. Weet jij met jouw team in de top 3 te komen aan het eind van het weekend? Dan val je in de prijzen!

Tijdens het Hanze Escape Event zijn de volgende prijzen te winnen:

  • Een overnachting inclusief ontbijt in de Pelsertoren aan de Thorbeckegracht, hartje Zwolle.
  • Voor 5 personen lunch bij Proeverij de Stadstuin in Doesburg en een beklimming van de hoogste kerktoren van Gelderland onder leiding van een gids, met zicht over de oude Hanzestad, de Veluwe en de Achterhoek!
  • Eén overnachting in gasthuis In de Heilige Stede te Hoogstraat 16 in Hasselt OF twee dan wel drie overnachtingen (aaneengesloten verblijf dus) met de eigen camper op de CamperParkingHasselt te Diamantenbolwerk 1 in Hasselt, incl. eenmaal een 2 persoons diner bij Ad’vundum 2.0 Hoogstraat 1 in Hasselt.
  • Een dinerbon t.w.v. €100,- te besteden bij Lekker aan de IJssel in Zutphen.
  • Een stadswandeling met gids door Hanzestad Harderwijk met een afsluitende high wine voor 6 personen.
  • Eenmaal het Hanzesteden arrangement bij Van der Valk Hotel Deventer inclusief een overnachting, uitgebreid ontbijtbuffet, Hanze koek en een fles cava.

Wanneer

-
-

Prijzen

Entreeprijs
€ 29,95

Deelnameprijs € 29,95 per teams van 2-4 personen