Een dag vol street art: met nieuwe kunstwerken, wandelingen en workshops.

Street Art Festival

Dompel je op 13 mei onder in de wereld van street art. Er verschijnen nieuwe murals (street art op muren) op diverse plekken in de binnenstad en je kunt ook zélf creatief aan de slag tijdens een workshop. Ben je benieuwd welke street art er allemaal in Enschede is? Neem dan deel aan de street art wandeling. Ook voor kinderen zijn er leuke activiteiten.

JAM (Creatieve samenwerking artiesten)
Diverse street art artiesten gaan samen aan de slag om toffe kunstwerken te maken. Dit noem je een Jam. Kijk met ze mee, stel vragen en misschien mag je zelf ook nog wel iets aan het kunstwerk toevoegen! Ze zijn te vinden op de Oude Markt en aan de Langestraat (naast het gele hartenbankje).

Street art academy
Workshop street art/ Stencil art
Tijdens deze workshop leer je in 1,5 uur tijd de fijne kneepjes van street art. Maak je eigen kunstwerk onder begeleiding van street art artiest Renske Koster (RenNL).

Wij zorgen voor de spuitbussen, bescherming en een schilderdoek. Doe niet je nieuwste kleding aan, want voor je het weet, heeft ook jouw kleding een andere kleur. Aan deze workshop kun je gratis deelnemen.

Locatie: Oude Markt

Workshop 1: 11.45 – 13.15 uur (vol)
Workshop 2: 15.45 – 17.15 uur (vol)

Let op: de workshops zitten al vol.


Street art wandeling onder leiding van een gids

Ben je benieuwd naar street art in Enschede? Schrijf je dan in voor een wandeling onder leiding van een gids. Deze gids brengt je bij de leukste en mooiste street art in Enschede. De route is ongeveer 3,5 kilometer en duurt ongeveer 1,5 uur. Deze wandeling is gratis. Er is beperkt plek, dus inschrijven is verplicht.

Startlocatie: Tourist Info (Langestraat 41)

Street art wandeling 1: 13.00 uur (vol)
Street art wandeling 2: 15.00 uur (vol)

Let op: de workshops zitten al vol.
Street Art voor kids

KWW! **(Workshop voor kinderen van 4 tot 7 jaar)**
Scheur, spray & ontdek

Kieken Wat Wot is een doorlopende workshop waarbij kinderen zelf een graffiti werk gaan maken op papier. Zelf vormen maken met papier en andere materialen, waar je vervolgens overeen sprayt. Altijd een verrassing wat er uit komt, dus: KWW! We werken met sprayflacons, verf (in wateroplosbaar), papier en diverse materialen.

Tijd: 13.00 – 16.30 uur
Locatie: Concordia, Langestraat 56

Er kunnen afwisselend 10 kinderen per keer aan de slag. Ze zijn ongeveer een half uurtje bezig.
Na afloop mogen ze natuurlijk hun kunstwerk mee naar huis nemen. Tip: trek kleding aan dat vies mag worden!

Aan deze workshop kun je gratis deelnemen. Voor deze workshop hoef je je niet aan te melden.


T-shirts voor kids (7+)

Twee workshops waarbij kinderen op een t-shirt mooie kunstwerken kunnen maken onder begeleiding van een street art artiest. De workshop duurt maximaal 1,5 uur. Dit hangt natuurlijk af van hoeveel tijd je zelf nodig hebt om jouw kunstwerk te maken.

Wij zorgen voor de verf, bescherming en een t-shirt. Doe niet je nieuwste kleding aan. Aan deze workshop kun je gratis deelnemen. Let op: beperkt plek, inschrijven verplicht.

Locatie: Oude Markt

Workshop 1: 10.00 – 11.30 uur
Workshop 2: 14.00 – 15.30 uur (vol)

Schrijf je hier in voor de ochtend workshop.

Let op: de tweede workshop zit al vol.

Wanneer

-