Henny Kramers-Pals vertelt haar verhaal.

Inspirerende Ontmoeting SIVE

Op woensdag 31 mei komt Henny Kramers-Pals naar SIVE. Zij vertelt over haar drijfveren en hoe zij is gekomen tot waar ze nu staat. Mooie verhalen die vaak andere vrouwen inspireren om ook stappen te nemen. Bijvoorbeeld om je droom waar te maken.

Henny Kramers-Pals (85) komt vertellen over een leven lang met plezier werken. In 1963 het eerste vrouwelijke wetenschappelijke staflid aan de Technische Hogeschool Twente. Tegenwoordig kennen we dit als de Universiteit Twente – ook wel de UT. Henny heeft door de jaren heen verschillende functies als wetenschapper en docent bij de UT vervuld. Zo was ze hoofddocent chemische technologie en een tijd lang verantwoordelijk voor de opleiding voor scheikundeleraren. Tijdens haar leven heeft ze zich regelmatig ingezet voor de positie van vrouwen binnen de wetenschap. Van de UT ontving ze in 2014 de Julianapenning – een prijs voor een buitengewone bijdrage aan de Universiteit Twente. In 2016 ontving ze zelfs een koninklijke onderscheiding: Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Tijdens de Inspirerende Ontmoeting zal Henny haar levensverhaal vertellen en praten over haar huidige activiteiten, die sterk gericht zijn op duurzaamheid.

De Inspirerende Ontmoeting is in de Pijpenla in de Centrale Bibliotheek van 13.30 – 14.30 uur. De bijeenkomst is gratis. Opgeven kan via: .

Wanneer

-