Een theatervoorstelling uit het leven gegrepen

Zie de mens

Leger des Heils Noordoost nodigt u van harte uit voor de theatervoorstelling Zie de mens.
Samen leren van hersteldeskundigen en samen zijn onder het genot van een hapje, sapje en live muziek na afloop. Wij zien er naar uit!

Dagelijks worden we als Leger des Heils geconfronteerd met armoede in onze samenleving. In armoede leven, maakt mensen vaak vleugellam. Soms ligt verslaving op de loer, is er weinig hoop op herstel en krijgen kinderen niet de zorg die ze nodig hebben en verdienen.

De Joseph Wresinski Cultuur Stichting gelooft in herstel door cultuur en creativiteit. Door vrijheid te voelen in expressie en hoe je jouw leven inricht, krijgt ieder mens – arm of rijk – ruimte voor herstel. Leger des Heils ondersteunt dit van harte en voelt zich geïnspireerd door dit mensbeeld.

Zie de mens is zeer de moeite waard. Ze is gebaseerd op levensechte verhalen van mensen in armoede die de voorstelling zelf spelen. Het is een kunstzinnige, dynamische voorstelling met spel, muziek en videoprojecties. Ze is zoals het leven in armoede: direct, rauw en confronterend, en tegelijkertijd ook poëtisch, teder en liefdevol.

Zie de mens is een voorstelling waarmee we het publiek meenemen naar tal van zaken die ons raken: de mythe van zelfredzaamheid, de zin en onzin van de participatiewet, de ijzige kou op een dakloos bankje in het stadspark, liefdadigheid als doekje voor het bloeden, verdwalen tussen ambtelijke regels, verplicht vrijwillig konijnen voeren op een kinderboerderij en cultuur als recht om te ervaren wie je bent. En dan ontmoeten wij u graag na afloop om het gesprek aan te gaan.

Enkele reacties van toeschouwers:
Een hartverscheurende oproep om de systeemwereld ondergeschikt te maken aan de menselijke maat.

Fantastische tekstregie; gedreven spel; prachtige vormgeving.

De persoonlijke levensverhalen van mensen in armoede komen ‘binnen’. Als je deze levenslessen kunt accepteren en als uitgestoken hand ziet om samen verder te komen, is ‘Zie de mens’ een onmisbare ervaring voor iedere uitvoerder, vrijwilliger en beleidsbepaler.

Wanneer

-

Prijzen

Entreeprijs
gratis

De voorstelling is gratis toegankelijk. We vragen een vrijwillige bijdrage na afloop.