Theater

Shakespeare voorstelling: KING LEAR

Het Duits-Nederlands gezelschap KING's MEN speelt toegankelijke Shakespeare voorstellingen in een mix van talen op bijzondere buitenlocaties in Twente.

KING LEAR
Op zijn oude dag wil Lear zijn land en bezit verdelen onder zijn drie dochters. Wie het mooist verwoordt hoeveel ze van hem houdt, krijgt een rijker deel. Wanneer Lear vervolgens valse schijn beloont en oprechtheid afstraft, begint een tragedie waarin de koning zijn verstand verliest, zijn familie uiteenvalt en het land in de afgrond stort. Een tijdloze klassieker, gespeeld met hartveroverende energie en spelplezier.

KING LEAR is een rollercoaster waarin orde tot chaos verwordt en de mens een kwetsbaar wezen is een onzekere wereld. Een parallel met onze huidige tijd van grote veranderingen is snel gemaakt. Met een grote brutaliteit schrijft, schrapt en bewerkt het ensemble de klassieke tekst tot een verhaal vol snelle rolwisselingen, muziek, hilarische komedie en hartverscheurende intimiteit.

Talenmix
KING LEAR is na Was Ihr wollt, MACBETH en HAMLET de vierde productie van dit illustere gezelschap. Onder de gepassioneerde regie van Silvia Andringa is een pakkend concept ontstaan: de grote verhalen van Shakespeare worden gespeeld in een unieke mix van Duits en Nederlands, met een snufje Engels, ‘n luk Twents en in KING LEAR zelfs het Duitse Platt uit de grensstreek. Landgoederen en burchten openen hun poorten en worden een ontmoetingsplek waar mensen van beide zijden van de grens een en dezelfde inspirerende beleving delen. Iedere locatie is anders en de voorstelling verandert mee. De mix van talen blijft echter overal hetzelfde. De talen versmelten tot een heldere en spannende vertelling die voor iedereen toegankelijk is.

Op 16 juni vindt de première plaats in Rheine (DU). Daarna is dit grensontkennend open-air theater te zien op bijzondere buitenlocaties als Kasteel Twickel in Delden en Huis Singraven in Denekamp. Tickets en alle locaties en datums zijn hier terug te vinden.

Wanneer

-