Actief

FBK Games

FBK Games 2024, vernoemd naar atlete van de eeuw: Fanny Blankers Koen. ’s Werelds meest innovatieve atletiekevenement. Inmiddels al meer dan 40 jaar niet meer weg te denken van de Internationale topsportkalender: ieder jaar trekken Olympisch kampioenen, wereldkampioenen en talenten naar Hengelo om zich met elkaar te meten. Dus zet in je agenda, 7 juli 2024!

FBK Games 2024

Vernoemd naar atlete van de eeuw: Fanny Blankers Koen. ’s Werelds meest innovatieve atletiekevenement. Inmiddels al meer dan 40 jaar niet meer weg te denken van de Internationale topsportkalender: ieder jaar trekken Olympisch kampioenen, wereldkampioenen en talenten naar Hengelo om zich met elkaar te meten. Dus zet in je agenda, 7 juli 2024!

FBK Games volgen via livestream

De beste plek is natuurlijk in het stadion waar je met je neus bovenop de actie zit. Mocht je niet naar het stadion kunnen komen en toch de FBK Games live willen kijken dan kan dat op verschillende manieren. Hier zie je hoe je de FBK Games kan bekijken.

Femke Bol

Femke Bol komt zondag 7 juli naar de FBK Games in Hengelo. De 24-jarige Amersfoortse loopt minder dan vier weken voor het begin van de Olympische Spelen in Parijs dus nog één keer in eigen land, in het FBK stadion. Bol loopt er de 400 meter, de afstand waarop ze in Glasgow tijdens de wereldindoorkampioenschappen haar eigen wereldrecord aanscherpte én waar ze vorig jaar in Hengelo een meeting record liep [50.11].

Nadine Visser

Nederlands Recordhoudster Nadine Visser 100mH [12:51] start op zondag 7 juli tijdens de 43e editie van de FBK Games in Hengelo op de 100 meter horden, de discipline waarop ze al ruim tien jaar lang Nederlands beste atlete is en ook op internationaal niveau uitstekend voor de dag komt. In aanloop naar de Olympische Spelen, waar exact een maand later op 7 augustus in Parijs haar hordenprogramma start, wil de 29-jarige West-Friese atlete graag nog één keer excelleren voor eigen Nederlands publiek in het Fanny Blankers-Koenstadion.

Sifan Hassan

Sifan Hassan komt zondag 7 juli naar de 43e editie van de FBK Games in Hengelo. De 31-jarige tweevoudig olympisch kampioene van Tokio in 2021 doet op de zondagavond mee aan de 1500 meter, de afstand waarop ze in Tokio én de wereldkampioenschappen in Boedapest in 2023 een bronzen medaille veroverde. Hassan heeft haar focus dit jaar volledig gericht op de Olympische Spelen van Parijs, waarbij ze in de luxepositie verkeert aan vier disciplines deel te mogen nemen: de 1500, 5000 en 10.000 meter op de baan en de marathon op de weg. Sifan maakt kort voor Parijs haar definitieve keuze bekend. In Tokio nam ze aan liefst drie onderdelen mee, naast de 1500 meter won ze goud op zowel de 5000 als de 10.000 meter. Openingstijden stadion

14.00 uur - stadion open
15.00 uur - start talentenprogramma
17.15 uur - start hoofdprogramma
19.45 uur - einde hoofdprogramma

Tijden onder voorbehoud van wijzigingen. De timetable is te downloaden op de website van de FBK Games.

Wanneer

-