Rondleiding

Torenbeklimming

Ga met onze torengids mee de toren in van de St. Plechelmusbasiliek en bekijk Oldenzaal vanaf het Lood'n Bönneke.

De St. Plechelmustoren is alleen te bezoeken met een rondleiding onder begeleiding van een gids. Deze rondleiding duurt ca. 1,5 uur.

Ga met onze torengids mee naar boven in de St. Plechelmusbasiliek en geniet van een prachtig uitzicht.

Tijdens de beklimming word je uitgebreid geïnformeerd over de 800 jaar oude toren. Daarnaast krijg je informatie over het 100-jarige uurwerk, het carillon, de speeltrommel, de Maria-klok uit 1493, en de nieuwe Plechelmus-klok uit 2020. Wist je dat die klok met 3890 kg de zwaarste luidklok van de provincie Overijssel is? En dat maar liefst zes klokken kunnen luiden? Indien geopend kun je aansluitend de basiliek bezichtigen.

Beklim de 61 meter hoge, imposante toren van de St. Plechelmusbasiliek met een Tourist info gids. Je brengt een bezoek aan de klokkenkamer en wordt op het Lood'n Bönneke beloond met een geweldig uitzicht over de omgeving van Oldenzaal.

De beklimming is van maandag t/m zaterdag om 14.00 uur (uitzonderingen daargelaten). Aanmelden kan tot een uur van tevoren bij de Tourist info Oldenzaal.

Op maandag 3 juli is er geen torenbeklimming om 14:00 uur.

Kosten

  • Kosten volwassenen: € 6,50 p.p. inclusief kop koffie/thee of een bolletje ijs
  • Kosten kinderen t/m 14 jaar: € 4,50 p.p. inclusief glas ranja.
  • Kinderen onder de 8 jaar en jonger, hebben geen toegang in de toren vanwege veiligheidsredenen.
  • Aanmelden kan tot één uur van tevoren bij de Tourist info Oldenzaal.

Voordeel met je biebpas.

Maximaal twee personen per biebpas. Volwassenen in bezit van hun biebpas betalen € 5,-. Kinderen (tot 14 jaar) met een biebpas betalen € 3,50. De beklimming is van maandag t/m zaterdag om 14.00 uur. Aanmelden kan tot een uur tevoren bij de Tourist info Oldenzaal.

Combiticket:

Je kunt de torenbeklimming of stadswandeling uitbreiden met een bezoek aan het Palthehuis. Kosten: € 9,50 per volwassene en € 7,50 per kind (stadswandeling of torenbeklimming in combinatie met een bezoek aan het Palthe Huis en een kopje koffie of thee bij de lokale horeca)

Groepen kunnen ook buiten deze tijd om reserveren. Tevens is de tribuneruimte (halverwege de toren) te huur voor bijvoorbeeld muziekvoorstellingen of bedrijfspresentaties. Kosten: € 125,- voor het 1e uur en € 50,- voor elk opvolgend uur.

Inlichtingen en kaartverkoop; Tourist info Oldenzaal, tel. 0541-514023 of

Wanneer

Prijzen

Entreeprijs
€ 6,50

Toegang vanaf 8 jaar.
Kinderen t/m 14 jaar €4,50