Markt

Streekfeest de Waard: blij in de wei!

Op het 'Streekfeest de Waard: Blij in de wei!' bij Zuivelboerderij de Waard in Balkbrug ontdek je lokale streekproducten op de markt, ontmoet blije koeien in de wei en ga op avontuur over het erf met de Korte Keten Experience.

Op zaterdag 6 april verwelkomt Zuivelboerderij de Waard in Balkbrug je op 'Streekfeest De Waard: Blij in de wei!' Een dag boordevol plezier voor jong en oud, waar lokale streekproducten centraal staan. Het erf is geopend van 10:30 tot 15:00 uur en er staat van alles op het programma. De entree is gratis en er is voor jong en oud genoeg te doen en te beleven. Dus neem je familie en vrienden mee!

Wat staat er op het programma?
Breng een bezoek aan de streekproductenmarkt, waar je kunt genieten van diverse heerlijke lokale lekkernijen. Voor de kinderen zijn er leuke boerderij spelletjes. En natuurlijk heeft iedereen de kans om koe Suus een knuffel te geven. Leer meer over streekproducten tijdens de Korte Keten Experience, een leerzame looproute over het hele erf die je meeneemt in het verhaal van grond tot mond.

Hoogtepunt van de dag?
De spectaculaire koeiendans om 11:30 uur, geopend door tv-chef Ramon Brugman. En vergeet de heerlijke streekproducten lunch niet om 12 uur, waar je kunt genieten van streekproducten en het uitzicht op de grazende koeien.

Mis ook de lancering van de Kunst van de Korte Keten Karavaan niet om 11 uur. Ontdek het Kleinste Museum van Nederland met een digitale kunst expositie over 10 streekproducten uit het Vechtdal en Reestdal. Proef ook zeker de nieuwe volle yoghurt van Zuivelboerderij de Waard, waar speciale hapjes gemaakt zijn door tv-chef Ramon Brugma

Entree voor de dag is gratis! Koop je tickets voor de lunch via de website.

Programma:

 • 11:00 uur - Officiële opening Kunst van de Korte Keten Karavaan
 • 11:30 uur - Koeien naar buiten
 • 12:00 uur - Het Streekmaal: de langste streekproducten lunch van het Reestdal
 • 13:30 uur - Muziekvoorstelling The Unstoppables
 • Gehele dag, 10:30 - 15:00 uur
  ○ Streekmarkt met lokale producten
  ○ Diverse spellen en activiteiten voor de kinderen
  ○ De Korte Keten Experience over het gehele erf
  ○ Koe Suus knuffelen

Kortom; een dag vol plezier en ontdekkingen voor jong en oud bij Streekfeest De Waard. Tot dan!

Met dank aan de sponsoren: Platform Gastvrij Hardenberg, Proef Oost, LTO Noord, LTO Noord Vechtdal, Gemeente Hardenberg, Vechtdal Marketing & Kunst van de Korte Keten.

Wanneer

-

Prijzen

Entreeprijs
gratis