Van Gras tot Kaas

Inlooprondleiding Landgoed Kaamps

De Rijksoverheid en het RIVM hebben besloten dat stap voor stap de maatregelen tegen het coronavirus versoepeld worden. We raden iedereen aan om de website van de locatie te bekijken en goed van tevoren te informeren of de locatie die je wilt bezoeken open is of niet.

Bij Kaamps kunt u zien hoe vandaag de dag op een boerderij wordt gewerkt en hoe van melk verschillende Boer Herbert zuivel en kaasproducten gemaakt worden. De inlooprondleiding vindt plaats iedere dinsdag en donderdag op 4 vaste tijden. Deelname: € 5,75 p.p. (incl. drinken en kaasproeven). Vooraf reserveren verplicht.

Vooraf reserveren verplicht. Reserveren kan via tel. 074-2775739


Starttijden
10.00 uur
11.30 uur
14.00 uur
15.30 uur

Een rondleiding duurt ongeveer 1,5 uur.

Inhoud rondleiding

Beleef de belevingsboulevard
1. Een kijkje in de stal of de belevingsboulevard: vanuit deze plek kun je de koeien zien en zelfs aanraken!
2. Een kijkje bij de melkrobot: bij Landgoed Kaamps is een speciale ruimte ontworpen om op ooghoogte te staan met de melkrobot. Dit betekent dat er precies te zien is hoe de robotarm naar de spenen van de koe gaat, om haar te melken.
3. Een kijkje bij de kaasmakerij: hier is te zien wat er allemaal komt kijken bij het kaasmaken! Vanachter glas kun je het hele proces van kaasmaken bekijken.
4. Een dvd presentatie van Gras tot Kaas Deze dvd draaien we op onze sfeervolle hooizolder of in de Käsdelle en bestaat uit een stukje geschiedenis van kaas en hoe onze kaas bij Landgoed Kaamps wordt gemaakt.
5. Proeven van Boer Herbert kaas & een drankje Je krijgt 3 soorten Boer Herbert kaas te proeven & uiteraard een kop koffie of thee, Boer Herbert melk of karnemelk en voor de kleintjes ranja!

Kosten:

  • Volwassenen: € 5,75 p.p.
  • Kinderen tot 12 jaar (kinderen tot 4 jaar gratis): € 2,95 p.p.
Wanneer
  • 1 jul - 31 okt 2020
    • elke dinsdag | uur
    • elke donderdag | uur
Prijzen
€ 5,75 Entreeprijs

Volwassenen: € 5,75 p.p.
- Kinderen tot 12 jaar (kinderen tot 4 jaar gratis): € 2,95 p.p.
(inclusief drinken en kaasproeven)

LOCATIE
Deel dit evenement met je vrienden
De gegevens op deze pagina worden aangeboden door Ootmarsum-Dinkelland.
Zoek advies!