Van Gras tot Kaas

Inlooprondleiding Landgoed Kaamps

Landgoed Kaamps opent graag haar deuren om jou kennis te laten maken met een modern boerenbedrijf. Leer hoe er vandaag de dag op een kaasboerderij wordt gewerkt én hoe op ambachtelijke wijze kaas wordt gemaakt. Op dinsdag start de rondleiding om 11.30 uur, op donderdag om 14.00 uur.

Tijdens de rondleiding krijg je een kijkje in de stallen, bij de kaasmakerij en bij de kaasopslag. Het hele proces van gras tot kaas wordt hiermee in beeld gebracht. Leerzaam én leuk!

Beleef de belevingsboulevard

  1. Een kijkje in de stal of de belevingsboulevard: vanuit deze plek kun je de koeien zien en zelfs aanraken!
  2. Een kijkje bij de melkrobot: bij Landgoed Kaamps is een speciale ruimte ontworpen om op ooghoogte te staan met de melkrobot. Dit betekent dat er precies te zien is hoe de robotarm naar de spenen van de koe gaat, om haar te melken.
  3. Een kijkje bij de kaasmakerij: hier is te zien wat er allemaal komt kijken bij het kaasmaken! Vanachter glas kun je het hele proces van kaasmaken bekijken.
  4. Een dvd presentatie van Gras tot Kaas: Deze dvd draaien we op onze sfeervolle hooizolder of in de Käsdelle en bestaat uit een stukje geschiedenis van kaas en hoe onze kaas bij Landgoed Kaamps wordt gemaakt.
  5. Proeven van Boer Herbert kaas & een drankje: Je krijgt 3 soorten Boer Herbert kaas te proeven & uiteraard een kop koffie of thee, Boer Herbert melk of karnemelk en voor de kleintjes ranja!

Wanneer

1 mei - 31 okt 2024
  • elke dinsdag: uur
  • elke donderdag: uur

Prijzen

Entreeprijs
€ 8,95

Kinderen: € 4,95 p.p.
(inclusief drinken en kaasproeven)