Bezoek Oortmanmolen

De Rijksoverheid en het RIVM hebben besloten dat stap voor stap de maatregelen tegen het coronavirus versoepeld worden. We raden iedereen aan om de website van de locatie te bekijken en goed van tevoren te informeren of de locatie die je wilt bezoeken open is of niet.

Aan de Hoonhorst te Lattrop bevindt zich de Oortman molen, een stellingmolen van het type bovenkruier. De molen dateert uit 1779 en kwam uit Tjamsweer bij Appingedam. Ze is op die plaats in 1909 afgebroken en per schip onder meer via het kanaal Almelo-Nordhorn naar deze omgeving vervoerd.

In 1910 werd de herbouw in Lattrop voltooid en in 1983 werd overgegaan tot de fraaie restauratie. In deze molen kunt U meel kopen voor pannenkoeken en brood. “Klaar terwijl U wacht” lijkt het devies van de vrijwillige molenaar. De Oortman molen is een erkende trouwlocatie in de gemeente Dinkelland. Informatie in het gemeentehuis en via de molenstichting.

1e molenaar is Hans Scheffer (06-12318209) De molen is geopend iedere zaterdag van 9.30-12 uur. Andere tijden voor groepen mogelijk op afspraak.

Meer info: www.demolenstichting.nl

Wanneer
  • 1 apr - 31 okt 2020
    • elke zaterdag | - uur
Prijzen
€ 1,50 Vrije gift
meer informatie
LOCATIE
Deel dit evenement met je vrienden
De gegevens op deze pagina worden aangeboden door Ootmarsum-Dinkelland.
Zoek advies!