Tijdelijk gesloten: Bezoek Westerveldmolen

De Rijksoverheid en het RIVM hebben besloten dat stap voor stap de maatregelen tegen het coronavirus versoepeld worden. We raden iedereen aan om de website van de locatie te bekijken en goed van tevoren te informeren of de locatie die je wilt bezoeken open is of niet.

U bent van harte welkom om een kijkje in de Westerveldmolen te nemen. Bij de Westerveldmolen in Tilligte staat de bezoekersfunctie centraal. Er wordt hier op de wind gemalen om aan bezoekers te demonstreren hoe dat vroeger in zijn werk ging.

De molen is gelegen aan een mooie fietsroute en daardoor een interessante rustplek om weer op adem te komen.

Geschiedenis
In 1865 kocht Gerhardus Brunninkhuis te Tilligte voor fl 2.000,- een "onlangs nieuw gestichte korenwindmolen" van de molenmaker Fickers uit Wietmarschen (B.R.D.). Sindsdien is de familie Brunninkhuis tot 1983 in het bezit gebleven van deze beltmolen. De geschiedenis van deze molen verloopt overigens in grote trekken gelijk aan die van de Oortmanmolen. Ook hier was aanvankelijk een gebruik ten gunste van de gemeenschap, meerdere aanpassingen in de loop der jaren en dan treedt op een zeker moment verval in. Tijdens W.O.II werd het wiekenkruis verwijderd, de kap gesloopt en de romp afgezaagd tot de maalzolder. Het restant werd gebruikt als pakhuis voor het veevoedersbedrijf van de familie Brunninkhuis. Een volledige restauratie kon worden uitgevoerd in de periode 31 oktober 1983 t/m 30 oktober 1984 door het architectenbureau J.A. de Koning uit Hoofddorp en het molenmakersbedrijf Wintels uit Denekamp. Na de restauratie werd aan de molen de naam "Westerveldmöl" gegeven. De molen is geplaatst op de gemeentelijke monumentenlijst.
Meer info: www.demolenstichting.nl

Wanneer
  • 1 mei - 30 sep 2000
    • elke zaterdag | - uur
  • 1 okt - 31 okt 2000
    • elke zaterdag | - uur
Prijzen
€ 1,50 Vrije gift
meer informatie
LOCATIE
Deel dit evenement met je vrienden
De gegevens op deze pagina worden aangeboden door Ootmarsum-Dinkelland.
Zoek advies!