100 jaar Grafiek uit een particuliere collectie II

20 October t/m 20 November 2016

In het kader van de Maand van de Grafiek 2016 toont Tetem wederom grafiek uit een particuliere collectie: de collectie Wilploo, Enschede.

In het kader van de Maand van de Grafiek 2016 toont Tetem wederom grafiek uit een particuliere collectie: de collectie Wilploo, Enschede.

In vervolg op de tentoonstelling onder dezelfde titel in oktober 2013, wordt grafiek getoond uit overwegend de na-oorlogse periode, gecombineerd met enkele oudere werken waaronder een unieke kleine ets van Jan Toorop, voorzien van een door hem handgeschreven opdracht. Er is ook werk te zien van o.a. Horst Antes (geïnspireerd door gedichten van Cesare Pavese), Serge Vandercam, Cees Andriessen, Arno Kramer, Frans Baake, Rudi Bastiaans en Merlijne Marell.

De tentoonstelling wordt officieel geopend op zaterdag 22 oktober om 15:00 uur door mevrouw drs. Ank Bijleveld-Schouten (Commissaris van de Koning in de provincie Overijssel).

De Maand van de Grafiek is een landelijke manifestatie met aandacht voor de grafiek als kunstvorm in al zijn diversiteit. Het is een initiatief van een werkgroep waarin kunstenaarsleden participeren uit de Vereniging voor Originele Grafiek. Kijk op maandvandegrafiek.nl voor meer informatie en een impressie van de activiteiten en de deelnemende locaties.

Curator / samenstelling: collectie Wilploo

Locatie

Locatie

Tetem

Adres
Stroinksbleekweg 16, 7523 ZL Enschede
Telefoon
053-2308791
E-mail
Website
www.tetem.nl

Wanneer

  • 20 okt - 20 nov 2016
    dagelijks | - uur