Keep them Rolling

Een breed scala aan geallieerd materieel uit de tijdsperiode 1939-1945 is te bewonderen op de locatie van de crossvereniging HAMC in St. Isidorushoeve.

Keep Them Rolling evenement 2022 in St. Isidorushoeve.

Keep Them Rolling (KTR), de naam van de vereniging is ontleend aan de wenskreet van de geallieerden in het laatste jaar van de Tweede Wereldoorlog. Het rijdend houden van de voertuigen was van essentieel belang voor onze bevrijding. Na de de oorlog kregen veel militaire voertuigen een andere bestemming. Zo brachten de legervoertuigen niet alleen vrede, maar werkten ze hard mee aan de wederopbouw van een vernietigd Europa.

Het is al weer wat jaartjes geleden dat het evenement in St. Isidorushoeve plaats vond, in 2019 had KTR een ander groot evenement en twee jaar afgelasting door Corona. Nu is er een vergunning afgegeven om het evenement te organiseren bij de H.A.M.C. in 2022. Op 9-12 september 2022 is het Rolling Steel weer te bewonderen tijdens het Twente/Achterhoek weekend dat plaats vindt aan de Binnenveldweg 45 in St. Isidorushoeve (Haaksbergen).

Het Twente-Achterhoekweekend is inmiddels een begrip in de evenementenlijst van de KTR en dat heeft een reden. Naast de fijne routes die we hebben voor de dag ritten in het mooie coulisse landschap van de Achterhoek en Twente, komen ook de liefhebbers van rupsvoertuigen aan hun trekken. De tankrit wordt al jaren enthousiast ontvangen door zowel de KTR-leden als door de lokale bevolking.

Ook het kampement wordt elk jaar mooier en mooier. Er wordt veel zorg besteed aan de aankleding en verzorging van het kamp door verschillende groepen. De organisatie zorgt voor een mooie display van voertuigen. Ook het rijden op het circuit is dit jaar weer mogelijk.

Naast het kamp is er ook dit jaar weer een onderdelen markt en mogen de deelnemers van het evenement ook onderdelen en of verzamelobjecten verkopen.

Gezelligheid ten top dus. We hopen jullie te mogen verwelkomen in De Hoeve en de entree is gratis!

Bezoek aan bivak

Bezoekers zijn alle dagen van harte welkom in St. Isidorushoeve vanaf 10:00 uur. De toegang is gratis voor alle dagen. (s.v.p. rekening houden met het feit dat er ritten worden georganiseerd tijdens de zaterdag en de zondag). Om het totale plaatje te kunnen bekijken is het raadzamer om aan het einde van de middag een bezoek te brengen, aangezien dan de meeste voertuigen terug zijn van de ritten.

Naast tanks, jeeps, trucks, motoren en Living History zijn er enkele diorama’s te bekijken die een sfeer oproepen uit de periode van de Tweede Wereldoorlog. Indien tijdig terug van de ritten zullen ook deelnemers hun voertuig beproeven op de prachtige crossbaan van de H.A.M.C.

Volg Keep them Rolling Twente-Achterhoek op facebook.

Wanneer

-
-
-
-