Gramsberger Torentocht

30 March 2019

Wandelroutes door de buurtschappen rond Gramsbergen, over verharde wegen en onverharde paden, langs rivier de Vecht, door weilanden en bossen, langs molens, over landgoederen, akkers, boerenerven en door stallen. Met onderweg proeven van streeklekkernijen en luisteren naar muziek en zang. De Torentocht is een belevenis!

De uit 1776 daterende toren bij de Boomhofkerk staat symbool voor de wandeltochten die zaterdag 30 maart rond Gramsbergen worden gehouden. Er zijn geheel bepijlde routes van 10, 15, 20, 30 en 40 kilometer en de wandelaars krijgen bij de start in MFC De Binder (Hattemattestraat) een uitgebreide beschrijving mee.

De routes gaan over verharde wegen en onverharde paden door de natuurrijke buurtschappen zoals Holthone en Engeland, weilanden en bossen. Je wandelt over landgoed De Groote Scheere, langs de rivier de Vecht, over boerenerven en door stallen waar de koeien aanmoedigend staan te loeien. Dat is nog niet alles, want beleving speelt een belangrijke rol. Zo kun je meedeinen op de muziek van een dweilorkest of luisteren naar een singer/songwriter. Om op adem te komen zijn er voldoende rustpunten, waar wandelaars even de benen kunnen strekken en kop koffie kunnen drinken of een kom soep en een broodje eten.

De Gramsberger Torentocht is in korte tijd uitgegroeid tot een van de grootste eendaagse wandelevenementen in de provincie Overijssel, zo blijkt uit cijfers van de Koninklijke Nederlandse Wandel Bond (KWBN). Vorig jaar kwam een recordaantal van ruim 1200 wandelaars aan de start.

Locatie

Locatie

Gramsbergen en buurtschappen

Adres
Hattemattestraat 3, 7783 BM,

Wanneer