VERRUKKELIJK OMMEN

15 December 2018

Streetfood met Vechtdalproducten®

Kom lekker genieten van Streetfood gemaakt van streekproducten met het erkende keurmerk van Vechtdalproducten®Verrukkelijk Ommen is een initiatief van vereniging Vechtdal Producten®, Horeca Ommen en enkele ondernemers uit Ommen. Maar er is meer te doen deze dag!

De Ommer Glühwein ketel!

Tijdens “ Verrukkelijk Ommen “op 15 december komt er op de markt een grote kookketel te staan met een inhoud van maar liefs 200 liter. De bedoeling is dat wij de ketel vol gaan maken met overheerlijke Glühwein! Deze Glühwein kunt u natuurlijk komen proeven op de markt tijdens “Verrukkelijk Ommen” maar ook bij de deelnemende Horeca bedrijven! U kunt ons daar mee helpen! Hoe, heeft u nog rode wijn in de kelder staan en denkt u wat moet ik er toch mee! Lever deze in op zaterdagmorgen 15 december bij Flater Eten & Drinken tussen 11.00 uur en 13.00 uur. Wat krijgt u er voor terug! U krijgt bij inlevering van de wijn ( de wijn wordt wel gecheckt of deze nog bruikbaar is) een tegoedbon voor 1 thermoskan van deze overheerlijke Glühwein. Met deze tegoedbon kunt u de Glühwein komen ophalen op 15 december tussen 18.00 uur en 19.00 uur op de markt! Wel graag een eigen thermoskan meenemen.

De Ommer “Terp”oven!

Tijdens Verrukkelijk Ommen op 15 december wordt een Terpoven (heuvel van o.a. vuur, zand, stenen en takken) gebouwd, waar vlees in wordt bereid onder een laag van hooi, kruiden en zand. Vanaf ongeveer 17.00 uur zal de Terp worden geopend en kunnen de bezoekers komen genieten van het op deze wijze bijzonder bereide vlees! De bouw van de Terpoven wordt verzorgd door stichting Lp Café, zij hebben samen met Vechtdalkok Johan Drenth ervaring met het maken van kuil- en terpovens en de daarbij behorende authentieke bereidingswijze!

Locatie

Locatie

Centrum van Ommen

Adres
Markt,

Wanneer

  • -