Een driedaagse kunstroute door het mooie Twentse coulisselandschap.

KunstenLandschap

Fiets of wandel langs de mooiste diverse en fraaie kunstwerken in Enschede, rondom Lonneker en op Roombeek.

Tijdens KunstenLandschap loop en fiets je langs prachtige kunstwerken. Het is weer een verrassende route die je óf met de fiets óf wandelend kunt afleggen. Je komt daarbij ook op onbekende plekken in het landschap.

KunstenLandschap 2023

De route is geopend op zaterdag 27 mei van 12:00 tot 17:00 uur en op beide Pinksterdagen (28 en 29 mei) van 11.00 tot 17.00 uur.

Het is een prachtige route met mooie werken van Enschedese, Nederlandse, Duitse en andere buitenlandse kunstenaars. Het is weer een verrassende route die je óf met de fiets óf wandelend kunt afleggen. Je komt daarbij ook op onbekende plekken in het landschap.

De route bestaat uit twee delen: van Roombeek naar Lonneker van ongeveer 3,5 kilometer;de route in het coulisselandschap rondom het dorp Lonneker van ongeveer 7,5 kilometer.

Er zijn twee startpunten: Rijksmuseum Twenthe;Dorpsplein in Lonneker.

Op vertoon van het toegangsbewijs hebben de bezoekers gedurende de route ook vrije toegang tot de Museumfabriek en tot Rijksmuseum Twenthe, waarin de binnentuin van het museum een centrale rol speelt. Ook is er tijdens de KunstenLandschaproute een museumwinkel geopend. Hier kun je werken van de tentoonstellende kunstenaars kopen.

Bezoek voor meer informatie de website.

Wanneer

-