Miglia Daventria

Dé benefiet-oldtimerrally van Deventer én Oost Nederland, professioneel georganiseerd, en ondersteund door Rotary Deventer. In 2020 alweer de 10e editie, met start in Rijssen en finish op het Grote Kerkhof in Deventer. Alle auto's zijn te bezichtigen bij de finish. Deelname mogelijk in Sport- Tour- en Sponsorklasse.

De Miglia Daventria is de Deventerse tegenhanger van ’s werelds beroemdste oldtimerrally: de Mille Miglia, een rally van Brescia naar Rome en weer terug. We zijn overtuigd jou, met onze “Deventer Mijlen”, een smaakvolle dag te kunnen aanbieden die op Sallandse wijze kan wedijveren met haar grote Italiaanse zus.

Editie X is gepland op zaterdag 30 mei 2020, en staat open voor maximaal 125 equipes.

KWALITEIT We hebben als organisatie - Rotaryclub Deventer - met 9 eerdere rally’s een ijzersterke formule weten neer te zetten: Een top-uitzetter, die voor elke klasse een uitdagende route kan uitzetten. Zijn naam? Rutger Kwant, in 2018 1e in de DHRC-expertklasse. Vijftig ervaren stewards, die klaarstaan om je te helpen. Met raad én daad. Verrassende locaties als tussenstop, met goed eten en drinken. Dieetwensen worden natuurlijk meegenomen.
Zeer ervaren serviceploeg, die je bij pech snel weer terugbrengt in de wedstrijd. Een atmosfeer die - en daar sturen we heel actief op - ruimte geeft aan alle deelnemers, en niet ruikt naar “incrowd” We menen als organisatie vol trots te kunnen zeggen dat wij na 9 eerdere edities zijn uitgegroeid tot dé benefietrally van Deventer én Oost-Nederland.

SPORTKLASSE - Óók voor de Adrenaline Voor de Sportklasse dient de auto van 1990 of ouder te zijn. Als deelnemer in de Sportklasse heb je een gezond ambitieniveau, en heb je waarschijnlijk ook wat ervaring met dit leuke spelletje. De gemiddelde snelheid voor de Sportklasse ligt iets hoger dan bij de Tourklasse. De trukendoos van Rutger Kwant, onze uitzetter, gaat in de Sportklasse ver open.

TOURKLASSE - Genieten De Tourklasse staat open voor alle auto's. Je doet mee omdat je lekker wilt sturen, omdat je wilt genieten van de rit en de omgeving. Natuurlijk zitten er ook in de Tourklasse instinkers, dus ook hier opletten!

SPONSORKLASSE - Voor die ander Ook in editie X starten wij met een Sponsorklasse; een aparte klasse waarin wij jongeren met een beperking kennis willen laten maken met de rallysport. Gedurende die dag zijn zij de 1e navigator. We nodigen jou uit in te schrijven voor deze klasse, als je tenminste 3 zitplaatsen in de auto hebt (1e navigator, jouw teamgenoot en jezelf). De leeftijd van deze auto doet er niet toe. De jongeren worden geselecteerd door onze partner voor deze dag, Pluryn . Pluryn zorgt ook voor de begeleiding van de 1e navigator, als dat al nodig is. Genieten, ontzorgd worden, en een 1e navigator een onvergetelijke dag bezorgen.

DE KOSTEN Een privé-inschrijving kost EUR 285,- per equipe (incl. BTW) Een zakelijke inschrijving kost vanaf EUR 425,- per equipe (excl. BTW), en geeft tenminste recht op een 1/2 pagina A4 FC in het rallyboek, en VIP-kaarten voor het Parc Fermé bij de finish tegen gunstige voorwaarden.

HET GOEDE DOEL - Voor onze stadsgenoten De gehele organisatie ligt in handen van Rotaryclub Deventer, via haar Stichting Community Service Rotaryclub Deventer. Binnen onze club zijn er een 8-tal vrijwilligers die ook een beetje benzine in de bloedbaan hebben. Zij dragen de rally in de voorbereiding. In de week voorafgaand aan de rally is werkelijk ieder Rotary-lid in touw om van de rallydag een succes te maken. Elk lid doet dit op vrijwillige basis, en het zelfde geldt voor de vele mensen, die ons meehelpen. Als goed doel van de Miglia Daventria X op 30 mei 2020 is gekozen voor: het Nationaal Fonds Kinderhulp. Dat kinderen in armoede leven is de realiteit, ook in Nederland. In Deventer praten we dan over 3.000 [drie.dui.zend] kinderen. Kinderhulp helpt kinderen in armoede, als ze nergens anders voor (financiële) steun terecht kunnen. En dat doen ze al sinds 1959. De bijdrage van de Miglia Daventria, uw bijdrage dus, zal worden aangewend voor steun aan Deventer kinderen in armoede. Voor simpele dingen, als een fiets, een bril, een jas, zwemles, een dagje erop uit of een laptop t.b.v. school. Simpele dingen, maar die er voor deze kinderen anders niet inzitten. Dingen die voorkomen of herstellen dat kinderen buitengesloten worden. Dingen die maken dat zij er ook bij horen. Rotary Deventer wil met Kinderhulp eraan bijdragen, dat deze Deventer kinderen erbij horen!

Graag tot ziens op 30 mei 2020! Met vriendelijke groet, Rallycommissie Rotary Club Deventer

Wanneer

-

Prijzen

deelname € 285.00, kijken is gratis